Wonen

Woontrends 2021: deze kleuren zien we terug in huis

kleuren 2021

Ben je op zoek naar de kleur van 2021? Voor 2021 is de verwachting dat deze drang om te klussen nog wel even aanwezig zal zijn. Daarom is het goed om te kijken naar de woontrends. Ieder jaar zijn er nieuwe woontrends te vinden het op het gebied van kleuren. Welke kleuren gaan we in het nieuwe jaar allemaal in huis zien? Je leest het in dit artikel.

2020 was een goed jaar voor de doe-het-zelvers: door corona en het daardoor meer thuis moeten zitten, gingen veel Nederlanders aan de klus. De omzet van menig bouwmarkt schoot omhoog dit jaar; er is verbouwd, getimmerd en geverfd.

Kleur van het jaar 2021: Brave Ground

Misschien wel de belangrijkste kleur van het jaar is Brave Ground, een warme tint die door Flexa is uitgeroepen door dé kleur van 2021. Deze aardse kleur is geschikt voor iedere ruimte: het warme karakter is niet overheersend, maar biedt juist een fijne basis voor diverse soorten interieur. Brave Ground is een moderne mix tussen grijs en bruin, waarbij de warme ondertoon meer bruin is dan grijs.

Het is een prachtige kleur om je keuken, slaapkamer of werkplek thuis mooier mee te maken. Brave Ground is goed te combineren met andere woontrends, zoals rotan meubels en bamboe accessoires. Ook mix je de kleur goed met andere kleurentrends. Scoor deze of andere trendkleuren met een Verf.nl kortingscode om zo betaalbaar je woning te kunnen vernieuwen. Extra tip: liever niet voor een hele muur in deze kleur? Wissel dan af met witte stroken of kies voor een halve muur in de kleur Brave Ground. Je zult zien dat dat een heel uniek geheel geeft.

Kies voor kleur in je woning: ga voor donkerblauw

Is de bruine Brave Ground tint iets te basic voor je of ben je nog op zoek naar een mooie kleur om die basis mee te kunnen combineren? Wat dacht je van een donkerblauwe muur in je woning? Donkerblauw is een van dé trends voor het interieur in 2021. Het grote voordeel van deze opvallende kleurentrend is dat je donkerblauw heel eenvoudig kunt combineren met andere kleuren. Daarnaast is donkerblauw ook nog eens een kleur voor hele diverse soorten interieur.

Donkerblauw staat bijvoorbeeld heel goed met Brave Ground: deze lichtbruine tint is perfect voor bijvoorbeeld accessoires of meubels wanneer je kiest voor donkerblauwe verf op de muren. Wil je nog iets meer opvallen met je inrichting in het nieuwe jaar? Ga dan voor gouden details en accessoires aan de donkerblauwe muur, zoals gouden lijstjes en mooie slingers en hangers.

Romantische sfeer in je huis met pastelkleuren

Donkerblauw is een kleur die je echt moet liggen. Sommige mensen vinden de kleur al gauw een beetje koeltjes aan doen. Wanneer je op zoek bent naar een warme kleur voor in je woning is een pastelkleur wellicht iets voor jou. In 2021 zien we namelijk diverse pastelkleuren terug tussen de kleurentrends. Hierbij hebben we het niet over de standaard pastelkleuren, maar over een meer romantische vibe. Denk bijvoorbeeld aan een mooie pastelkleur lila of een meer warme pastelkleur terra cotta. De mogelijkheden zijn eindeloos met deze bijzondere trend.

Ook deze kleuren zijn goed te combineren met elkaar en andere woontrends. Wat we bijvoorbeeld veel gaan zien in het nieuwe jaar is een mix van natuurlijke materialen met planten en andere groene toepassingen. Een rotan kast of een houten tafel past heel goed bij een oudroze muur. Dat is bijzonder, omdat dit soort pastelkleuren in eerste instantie allesbehalve natuurlijk zijn. Ze vullen natuurlijke materialen én kleuren goed aan.

Zwarte basis in je woning

Tot slot een kleurentrend waar je van houdt of waar je niets van moet weten: een zwarte basis in je woning. Zwart is een kleur die voorheen vooral gezien werd in moderne inrichtingen. Tegenwoordig wordt deze donkere kleur ook veel gebruikt in stoer, industrieel interieur. Waar we de kleur vanaf 2021 óók terug gaan zien, is in meer romantische en vintage inrichtingen.

Zwart is namelijk met de juiste belichting een hele knusse kleur; ook al zou je dat misschien niet denken. Het zit ‘m vooral in hoe je zwart combineert. Zo kun je de kleur combineren met wit voor een strak en clean geheel, maar kun je ook juist gaan voor een andere fantastische match.

Wist je namelijk dat zwart heel goed samengaat met goud? Er zijn zelfs weinig kleuren die zo fantastisch met elkaar matchen als zwart en goud. Hierbij gaat het overigens altijd om een zwarte basis met gouden details. Denk dus aan die zwarte muur met gouden accessoires, een badkamer met een gouden randje, een stoere zwarte keuken met gouden deurknoppen en ga zo maar door.

Binnen deze trend is het extra leuk om veel planten in je woning te hebben. Creëer je eigen urban jungle voor een gezellig en warm interieur en de kans is groot dat je nooit meer anders wilt.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen