Wonen

Wooninspiratie nodig? 3 manieren om inspiratie op te doen!

wooninspiratie

Ben je niet langer tevreden over het huidige interieur in huis? Er zijn verschillende manieren om inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld eens bij vriendinnen thuis! Mogelijk hebben ze op sociale media foto’s gedeeld. Het kan je inspiratie geven voor je eigen interieur.

Combineer de leuke elementen die je bij verschillende mensen thuis ziet om zo tot een nieuw, uniek interieur te komen voor je eigen woning. In dit artikel vind je nog drie manieren om inspiratie op te doen! Aan welke van deze manieren heb je zelf al gedacht? 

#1: lees een woontijdschrift

Een van de manieren om inspiratie op te doen voor je interieur, is het lezen van een woontijdschrift. Er zijn tegenwoordig verschillende woontijdschriften verkrijgbaar bij supermarkten en boekhandels. Je kunt het tijdschrift vanzelfsprekend ook online bestellen. Zo hoef je de deur niet uit om inspiratie op te doen!

Bekende voorbeelden van woontijdschriften zijn VT wonen, Stijlvol Wonen en At Home. Je kunt losse nummers bestellen, maar ook direct voor een abonnement kiezen. Voordeel van een abonnement is dat je het interieur thuis voortdurend kunt blijven aanpassen op basis van de laatste interieurtrends. Ga naar Proefabonnementkrant.com om direct een proefabonnement op een woontijdschrift aan te vragen.

#2: kijk televisieprogramma’s over interieur

Niet alleen een woontijdschrift kan inspiratie bieden. Er zijn ook verschillende televisieprogramma’s over het inrichten van de ruimtes in huis.

Deze programma’s, waarvan VTwonen en Eigen Huis & Tuin bekende voorbeelden zijn, worden wekelijks uitgezonden. Je kunt vaak ook oude afleveringen terugkijken. Op de websites van deze programma’s vind je de verschillende elementen die ze in de programma’s gebruiken. Je kunt ze meestal direct online bestellen. 

Het leuke aan deze programma’s is dat ze niet alleen kiezen voor bestaande meubels en accessoires. Vaak ontwikkelen ze ook zelf elementen die ze in het interieur gebruiken. Het kan je inspiratie bieden om zelf aan de slag te gaan met DIY-projecten. 

#3: bezoek een woonwinkel in de buurt

Een derde optie om inspiratie op te doen voor het interieur bij je thuis, is het bezoeken van woonwinkels in de buurt. In woonwinkels vind je vaak leuk ingerichte hoekjes, die je als voorbeeld kunt gebruiken voor de kamers in je eigen woning.

Ook kun je in veel woonwinkels om advies vragen, wanneer je het lastig vindt om verschillende meubels en accessoires met elkaar te combineren. Neem een aantal foto’s en bijvoorbeeld een plattegrond van je woning mee, zodat medewerkers van de woonwinkel je heel doelgericht kunnen adviseren. 

Hulp nodig van een interieurspecialist?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen