Wonen

Woningwaarde weten? Vraag een kadastrale kaart aan!

woningwaarde

Woningwaarde weten? Vroeger kostte het altijd een hoop werk om een kadastrale kaart aan te vragen, maar tegenwoordig is dit allemaal een stuk makkelijker via de online website van het kadaster. 

Verdere informatie over het aanvragen van een kadastrale kaart is te vinden in dit artikel. Hopelijk kun jij na dit artikel achter de waarde van jouw woning komen.

De kadastrale kaart via het internet

Op de site staat een kaart van heel Nederland waar je jouw woningwaarde kunt opzoeken. Je kunt vervolgens gemakkelijk een adres of plaats intypen als je gerichter wilt zoeken. Als je op het gewenste adres bent gekomen, dan krijg je verschillende opties. 

Je kunt hierbij kiezen uit de volgende rapporten:

  • Kadastrale kaart met maatvoering, deze kaart geeft je inzicht over de maten van het perceel inclusief aanvullende informatie over de geregistreerde bebouwing.
  • Een woningtransactie rapport. In dit rapport vind je een woningtransactie inclusief de verkoopprijs en het aantal dagen dat de woning te koop heeft gestaan.
  • Een vergunningsrapport, in dit rapport zie je alle officiële bekendmakingen van de afgelopen zes weken binnen 250 meter van het gekozen perceel.
  • Streetview-foto’s rapport, met luchtfoto’s waar omliggende percelen bij staan.
  • Rapport met eigendomsinformatie.
  • Rapport met hypotheekinformatie.

Deze informatie is allemaal via het internet te bestellen en vervolgens te downloaden. De digitalisatie van de kadastrale kaart is een grote vooruitgang vergeleken met tien jaar geleden toen het nog een heel karwei om deze gegevens aan te vragen.

Andere manieren om de precieze waarde van je huis te achterhalen

Een andere manier waarmee je de exacte waarde van je huis kunt laten achterhalen is door een makelaar in te schakelen. Dit kost een paar honderd euro, maar dan heb je wel exacte huidige waarde van jouw woning. Bij het inhuren van een makelaar zal hij of zij langs komen, het gehele huis doorlopen en een dossier maken.

Dit dossier gaat naar een taxateur die een taxatierapport maakt. Hierin kun je de exacte huidige waarde van je woning vinden. Je kunt ook de prijs vergelijken met gelijksoortige woningen die te koop staan in de straat. Deze opties zijn mogelijk, maar let op, dit is enkel een indicatie.

Wil je jouw woningwaarde verhogen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen