Wonen

Wat te doen met je huidige beleggingspanden?

beleggingspanden

Was je in het verleden zo slim om in vastgoed te investeren? Dan ben je ongetwijfeld jaarlijks met je rendement bezig. Je kijkt naar de kosten voor je beleggingspanden en je kijkt naar de opbrengsten. Grote kans dat de opbrengsten een stuk hoger dan de kosten liggen; dat is althans wat je wilt.

Tegelijkertijd zit je wel altijd met bepaalde risico’s. Gaat er iets aan één van je beleggingspanden kapot? Dan ben jij degene die dit op moet lossen. Mocht een huurder een puinhoop van je huis maken, ben jij ook degene die dit op moet lossen. Je zit simpelweg altijd met bepaalde uitdagingen en risico’s.

Zit je hier niet meer op te wachten? Dan kun je verschillende kanten met je beleggingspanden op, waaronder je vastgoedonderhoud uitbesteden. 

Tussenpersoon inschakelen

Eén van de mogelijkheden die je hebt, is om een tussenpersoon in te schakelen. Zo’n tussenpersoon regelt alle praktische zaken voor je, waardoor je een stuk minder omkijken naar je beleggingspanden hebt. Met name als je zelf heel erg druk bent, is dit ideaal. Keerzijde is uiteraard wel dat je deze tussenpersoon moet betalen. Dit gaat ten koste van je rendement.

Beleggingspanden verkopen

Een andere mogelijkheid is om je beleggingspand te verkopen. Mocht je meerdere panden hebben, kun je zelfs meerdere panden tegelijkertijd verkopen. In de huidige markt is dat erg interessant; de huizenprijzen liggen hoog, terwijl het aanbod van huizen beperkt is. Je kunt op voorhand daardoor vertrouwen op vrij hoge biedingen op je beleggingspanden.

Heb je het liefste nergens omkijken naar? Dan kun je ook een partij zoals Damborg inschakelen. Aan zo’n partij kun je snel je beleggingspanden verkopen, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Uiteraard weten dergelijke partijen ook precies wat je beleggingspanden waard zijn. Een snelle transactie tegen het juiste bedrag is een fijne zekerheid, niet waar?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen