Wonen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?

bouwkundige keuring

Het kopen van een huis is een flinke investering waarbij je natuurlijk zoveel mogelijk zekerheid wilt hebben. De grootste angst bij het kopen van een huis is dat achteraf blijkt dat er verborgen gebreken aanwezig zijn en dat de kosten na de koop van het huis enorm oplopen.

Wil je meer zekerheid bij het kopen van een huis? Dan geeft een bouwkundige keuring duidelijk inzicht in de technische en onderhoudsstaat van de woning. Lees hieronder meer over een bouwkundige keuring en waarom het verstandig is om dit uit te laten voeren bij het kopen van een huis.

Hoe werkt het?

Een bouwkundige voert de keuring uit. Deze keuring bestaat uit een onafhankelijke visuele inspectie van de woning met als doel meer inzicht te geven in de technische en onderhoudsstaat van de woning. Tijdens de inspectie worden alle bevindingen genoteerd door de bouwkundig expert.

Deze gegevens vind je terug in een bouwkundig rapport. In dit rapport vind je meer duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Ook vind je in het rapport een kostenraming, waarin de kosten worden opgedeeld in drie soorten: korte termijn kosten, lange termijn kosten en verbeterkosten. Met een bouwkundig rapport weet je precies welke onderhoudskosten je de jaren na het kopen van de woning kunt verwachten.

Waarom laten uitvoeren?

Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring is absoluut een aanrader bij het kopen van een woning. Het grootste voordeel is dat je meer zekerheid hebt over de bouwkundige staat en de onderhoudskosten op termijn. Wanneer je ervoor kiest om voor je bod een keuring uit te laten voeren dan kan je op basis van de bevindingen het bod bepalen. Een bouwkundig rapport geeft je in deze situatie een sterkere onderhandelingspositie.

Nu denk je misschien dat dit bij jonge woningen overbodig is, maar een huis dient vanaf de oplevering onderhouden te zijn. Is het onderhoud niet uitgevoerd? Dan kunnen ook jonge woningen gebreken hebben. Toch is het zo dat de kans op gebreken of achterstallig onderhoud bij oudere woningen groter is.

Vraag direct een bouwkundige keuring aan

Wil jij bij het kopen meer zekerheid over de bouwkundige staat? Een bouwkundig rapport geeft inzicht in de huidige staat van de woning en de te verwachten onderhoudskosten. Via Huiskeur.nl kan je voordelig een bouwkundige keuring aanvragen voor slechts 299 euro. De keuring wordt uitgevoerd door een onafhankelijke en deskundige bouwkundige.

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen