Wonen

Waarom liftlease interessant is voor VvE’s

liftlease

Veel Vereniging van Eigenaren (VvE’s) zien op tegen de investering in een volledig nieuwe lift. Het is vaak een hoog bedrag, waar je flink voor moet sparen. En is het daarnaast niet eerlijker als de kosten voor de nieuwe lift verdeeld worden over de huidige en toekomstige bewoners? Een lift leasen biedt uitkomst. In deze blog geven we de 3 redenen om als VvE te kiezen voor liftlease.

1. Geen grote investering meer nodig voor je nieuwe lift

Koop je op een traditionele wijze een nieuwe lift, dan moet je in één keer fors investeren. Ga je een lift leasen? Bijvoorbeeld volgens een bruikleenconcept zoals M-Use®. Dan kies je voor een financieringsvorm waarbij je een nieuwe lift in gebruik neemt, tegen een vast bedrag per maand. Als VvE hoef je hierdoor geen grote som geld te lenen bij de bank of jarenlang te sparen. Zonder spaarpot of financiële reserves is het dus mogelijk om een nieuwe lift aan te schaffen. 

2. Een liftlease-constructie op basis van gebruik

Een moderne lift beschikt over de nieuwste technologie en verzamelt allerlei data over de lift. Zo ook het aantal gemaakte ritten. Bij een liftlease-constructie zoals M-Use® betaal je op basis van gebruik. Maak je minder ritten met de lift dan begroot? Dan krijg je aan het eind van het jaar geld terug. Andersom geldt hetzelfde: meer ritten dan beoogd betekent dat je iets moet bijbetalen. Uiteindelijk betaal je als VvE voor het exacte liftgebruik. 

3. Geen onvoorziene kosten meer voor liftonderhoud en reparaties

Bij liftlease blijft de liftleverancier eigenaar van de lift. Hierdoor is hij verantwoordelijk voor de prestaties, beschikbaarheid en het onderhoud van de lift. Is een liftonderdeel aan vervanging toe? Dan moet de lifteigenaar deze reparatie regelen en financieren. Met lift lease wordt je als VvE volledig ontzorgd en liggen de risico’s bij de liftleverancier. Hierdoor zijn onvoorziene kosten voor liftreparaties verleden tijd. 

Meer voordelen van liftlease

Twijfel je nog of een liftlease-constructie voor jou interessant is? Of wil je meer weten over lift lease? Bekijk dan alle voordelen voor het leasen van een lift.

Meer over wonen?

 

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen