Wonen

Voor het eerst een huis kopen? Hier moet je rekening mee houden

huis kopen

Voor de eerste keer een huis kopen is niet zomaar iets. Er komt namelijk veel bij kijken en in de huidige huizenmarkt is het voor starters al helemaal niet gemakkelijk. Ben jij op zoek naar jouw droomhuis? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Plan meerdere bezichtigingen 

Misschien weet jij precies waar je naar op zoek bent, misschien ook niet. Het is altijd slim om een aantal bezichtigingen bij verschillende huizen in te plannen voordat je een bod doet. Tijdens de bezichtigingen kom je er vaak achter wat je precies belangrijk vindt en wat niet.

Kijk bij het bezichtigen niet alleen naar de staat van het huis maar kijk ook goed naar de buurt. Is er bijvoorbeeld veel geluidsoverlast van een drukke weg? Of staat er een stinkende fabriek in de buurt? Neem dit soort dingen mee in je overweging.

Een bod onder voorbehoud van financiering

Weet je precies wat je wilt en heb je je droomhuis gevonden? Dan is het tijd om een bod te doen. Weet je niet zeker of je de financiering kan rondkrijgen? Doe dan altijd een bod onder voorbehoud van financiering. Op deze manier kan je de koop ontbinden wanneer het niet lukt om de hypotheek te regelen.

Een bod onder voorbehoud van een bouwtechnische keuring

Wil je een huis kopen, maar twijfel je over de staat van het huis en wat er nog aan moet gebeuren? Doe dan altijd een bod onder voorbehoud van een Bouwtechnische keuring. Een externe partij komt dan langs om de woning te keuren en vervolgens krijg je een Bouwkundig rapport.

Dit rapport is een overzicht van de staat van de woning. Ook staan hier de kosten van een eventuele verbouwing in. Zijn deze kosten hoger dan het afgesproken bedrag? Dan kan je de koop ontbinden. 

Meer over wonen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen