InterieurWonen

Tips voor een nieuwe kantoorkast!

kantoorkast

Kantoorkast nodig? Grote kans dat je voor je nieuwe kantoorkast direct denkt aan een archiefkast. Deze kast is een ware klassieker, mede door zijn hoge mate van functionaliteit en efficiëntie. Maar er is meer dan alleen de archiefkast. Had je bijvoorbeeld al gedacht aan een ladekast, een folderkast, een stellingkast of een garderobe- / lockerkast?

Wij zetten al deze kasten van Lockerkasten-shop.nl voor je op een rijtje, zodat jij de perfecte keuze voor op het kantoor kunt maken!

Nummer 1: good old archiefkast

Dat een archiefkast op zo’n beetje elk kantoor terug te vinden is, is waarschijnlijk niet eens overdreven. Vaak wordt zo’n kast gebruikt om administratie, belangrijke papieren of ordner mappen in op te slaan en daar dient een archiefkast ook prima voor.

Vaak heb je keuze uit meerdere soorten designs en deuren. Deuren zijn er bijvoorbeeld in draaideur vorm, maar ook in een roldeur of schuifdeur vorm. Vaak kun je een archiefkast makkelijk afsluiten met een slot, zodat alle documenten veilig beschermd zijn.

Nummer 2: Een ladekast

Ook een handige kast voor allerlei soorten paparassen is de ladekast. Deze kast kun je gemakkelijk onder een bureau kwijt. Dan heb je alle benodigde papieren snel bij de hand en kun je ook alle belangrijke bureau accessoires netjes opbergen. Heb je meer ruimte nodig? Dan kun je ook kiezen voor een ladeblok of een hogere uitvoering van de ladekast.  

Nummer 3: Een folderkast of postvakkenkast

Een folderkast doet zijn naam eer aan: een dergelijke kast leent zich uitstekend om promotiefolders of -blaadjes tentoon te stellen. Vandaar dat je een folderkast vaak tegenkomt bij de receptie van een bedrijf, waarin de belangrijkste producten worden tentoongesteld of uitgelegd. Je kunt er ook kranten, tijdschriften of andere papieren voor algemeen gebruik in opbergen. Wil je voor elk personeelslid een eigen foldervakje voor bijvoorbeeld post? Denk dan eens aan een postvakkenkast.

Nummer 4: Een stellingkast

Een stellingkast is het beste te vergelijken met een magazijnstelling van een bedrijf. In een magazijnstelling worden namelijk alle producten in voorraad van het bedrijf opgeslagen, die op dat moment niet nodig zijn. Een stellingkast doet hetzelfde, maar dan met bijvoorbeeld administratie van eerdere jaren. Een stellingkast is, net als een magazijnstelling, helemaal open. Je kunt daardoor direct goed zien welke documenten in de stellingkast staan.

Nummer 5: Lockerkast of garderobekast

Hoewel een dergelijke kast je misschien eerder doet denken aan de middelbare school dan aan een bedrijf, kan een lockersysteem of garderobekast soms ontzettend handig zijn. Vooral voor bedrijven als supermarkten of sectoren als de bouw kan dit een ideale uitkomst zijn. Medewerkers kunnen hun belangrijke spullen zoals telefoons hierin opbergen. Ook hun eigen kleding kan hierin worden gestopt wanneer er bedrijfskleding gedragen moet worden.

Voor welke kantoorkast kies jij?

Je hebt dus uit veel verschillende kantoorkasten te kiezen. Dit is afhankelijk van de functie die een kast moet gaan vervullen en de wensen van de medewerkers. Heb je interesse in een van de genoemde kasten? Veel sites bieden al hun kasten ook eenvoudig online aan. Sites als lockerkastenshop.nl laten je online foto’s van de kasten zien en bieden je ook de mogelijkheid deze direct vanuit de webshop te bestellen.

Meer over wonen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Interieur