Wonen

Tijdelijke opslagruimte huren bij een verhuizing

opslagruimte

Ga je verhuizen, maar kun je nog niet in je nieuwe woning of heb je überhaupt nog geen nieuw huis ter beschikking? Dan is de kans groot dat je ruimte tekort komt voor je inboedel. Het huren van opslagruimte is de ideale oplossing.

Daar kun je voor een bepaalde periode een self storage huren waar je al je spullen in kunt zetten, die je tijdens de verhuizing meer in de weg staan dan dat je ze lief hebt. 

Waarop letten bij een opslagruimte? 

Er zijn vele verhuurders die een opslagruimte aanbieden. Maar waar moet je op letten? Vanzelfsprekend is de prijs een belangrijk onderdeel. Het is vaak afhankelijk van de plaats van de opslagruimte. Wanneer dit in de randstad is, is de prijs vaak al relatief hoger dan elders in het land. Gelukkig kun je ze gemakkelijk online vergelijken! Dan kom je er ook achter dat self storages er in vele verschillende formaten zijn.

Van 1 kubieke meter tot en met wel 66! Maar hoe weet je nu precies hoe groot de opslag moet zijn voor jou? Maak hiervoor gebruik van een zogeheten opslagcalculator. Dit wondermiddel berekent voor jou hoe groot de opslagruimte moet zijn, op basis van de door jou aangegeven items die erin moeten komen te staan.

Zo kun je aangeven om hoeveel kasten, banken, bedden etc. het gaat. Zo ben jij er zeker van dat je niet teveel betaald, maar ook niet een te kleine ruimte huurt. Daarnaast zijn er verhuurders die geen opzegtermijn hanteren. Handig als je nog op zoek bent naar een huis, en zodra je deze hebt, je wel direct de opslagruimte kunt opzeggen!

Inrichten opslag

Heb je tussentijds spullen nodig uit de opslagruimte? Denk hier dan aan bij het inrichten en vullen van de opslagruimte. Spullen die je toch niet nodig hebt, kun je direct achterin de ruimte neerzetten. Zo hoef je niet direct allerlei inboedel aan de kant te schuiven, maar kun je gelijk bij je spullen.

Ook zien we vaak dat mensen geen gebruik maken van de hoogte van een opslagruimte. Daardoor staat het eerder vol, terwijl je gemakkelijk in de hoogte spullen kunt opslaan en neerzetten. 

Spullen verzekerd

Daarnaast is het slim om uit te zoeken of je spullen in de opslagruimte zijn verzekerd. Vraag hiernaar bij de verhuurder. Tevens kun je natuurlijk controleren of alles goed is beveiligd daar, of de opslagruimtes goed geconditioneerd zijn waardoor je spullen in de juiste staat blijven etc. 

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen