Wonen

Subsidiekansen voor klussen

subsidiekansen

De afgelopen 12 maanden is iedereen aan het klussen geslagen in de woning. Een van de meest populaire maatregelen is het extra isoleren van de woning, wel zo comfortabel en voordelig voor de portemonnee.

Een veelgehoorde vraag is dan ook kan ik isolatie subsidie krijgen als ik aan de slag ga? In dit blogbericht meer over je subsidiekansen.

Subsidiekansen bij klussen

We horen al een aantal jaar dat we meer moeten verduurzamen en energie besparen. Een van de manieren om ons aan te moedigen is het financieel aantrekkelijk maken. Dat is precies wat de overheid heeft gedaan. Sinds 2021 is er de ISDE subsidie die het mogelijk maakt tot 20 procent korting te krijgen op de isolatiemaatregelen. Het totale budget is ruim 120 miljoen euro, maar wees er snel bij. Een subsidiepot kan snel opraken en veel mensen zijn flink aan de slag met isoleren.

Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo moet je tenminste twee isolerende maatregelen nemen. Denk bijvoorbeeld aan spouwmuurisolatie en dakisolatie. Ook moet het isolatiemateriaal voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en moet er een minimale hoeveelheid vierkante meters worden aangepakt.

Tot slot mag je het materiaal wel zelf kopen, maar moet een bouwbedrijf de werkzaamheden uitvoeren. Bewaar de factuur en maak wat foto’s van de werkzaamheden, deze heb je nodig voor de subsidieaanvraag.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen