schuifpuiWonen

4 redenen om voor een schuifpui te kiezen

Schuifpui

Steeds meer mensen kiezen voor een schuifpui om de woonkamer en de tuin met elkaar te verbinden. Dat ziet er niet alleen heel mooi uit, maar biedt ook nog eens talloze voordelen. Door de enorme vraag naar schuifpuien, zien we ook het aanbod gestaag toenemen. Er is enorm veel keus. Ook op het gebied van materiaal. Van aluminium schuifpuien tot kunststof. Onderhoudsvriendelijk, mooi om te zien en het beschikt ook nog eens over alle andere bijkomende voordelen van een schuifpui. 

Nog niet overtuigd? Of twijfel je al tijden om voor een schuifpui te gaan, maar lukt het je maar niet om de knoop door te hakken? Hier volgen 4 redenen om voor een schuifpui te kiezen. 

1. Meer licht creëren 

Een van de grootste voordelen van schuifpuien is dat je hier enorm veel licht mee kunt creëren. Zeker in een kleinere woonkamer die grenst aan de tuin. Stel, je plaatst hier een gesloten deur om de tuin te betreden. In dat geval blokkeer je een groot deel van het lichtval en lijkt de ruimte optisch nóg kleiner. Met een grote glazen schuifpui geniet je direct van meer daglicht en een ruimtelijk gevoel. De tuin versterkt het gevoel van de woonkamer. Bovendien haal je zo ook nog eens meer warmte in huis. Dat verschil merk je vooral in het voor- en najaar. 

2. Makkelijker ventileren 

We ontdekken steeds meer hoe belangrijk het precies is om te ventileren. Een gezond binnenklimaat is belangrijker dan ooit. Helaas hebben we door het isoleren van onze woningen heel veel van gezonde lucht moeten inleveren. We zijn zó goed geworden in het buiten houden van de koude lucht, dat we zijn vergeten dat ventileren ook noodzakelijk blijft. Daarom worden er tegenwoordig ook heel veel verschillende ventilatiesystemen geïnstalleerd om zo het binnenklimaat gezond te houden. Enkel de raampjes tegen elkaar open zetten is immers niet voldoende. 

Met behulp van een schuifpui kun je echter een stuk gemakkelijker ventileren. Deze beslaat een groot deel van de woonkamer. Wanneer je de schuifpui opent, dan zal dit direct voor héél veel frisse lucht zorgen. Ook heerlijk op zwoele zomeravonden. Fijn om je huis even door te laten luchten na een warme dag. 

3. Neemt minder ruimte in beslag 

Nog een groot voordeel van schuifpuien ten opzichte van een standaard deur is dat je hiermee tevens veel meer ruimte overhoudt. Een groot nadeel van een openslaande deur is namelijk dat je een groot gedeelte van je tuin beschikbaar moet houden om de tuin veilig te kunnen openen en sluiten. Met name in een kleine tuin kan dit erg vervelend zijn. Dankzij een schuifpui ben je in staat om iedere meter van de tuin effectief te gebruiken. Hierdoor geniet je van een ruimtelijk gevoel.

4. Verlengstuk van de woonkamer 

Ben je een echt buitenmens en geniet je al bij de eerste zonnestraaltjes van een heerlijke dampende kop koffie in eigen tuin? Dan vind je het vast ook heerlijk om vanuit de woonkamer zo in de tuin te gluren. Met een schuifpui maak jij de tuin tot verlengstuk van de woonkamer. 

Lees meer over wonen.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.