Wonen

Redenen om te kiezen voor nieuwbouw in Antwerpen

nieuwbouw in Antwerpen

Van plan om een woning te kopen in Antwerpen? Dan heb je de keuze tussen een nieuwbouwwoning en een bestaande woning. Het kiezen voor een nieuwbouw woning brengt vele voordelen met zich mee. Een van de grote voordelen is dat je de eerste 10 á 15 jaar weinig te maken krijgt met (grote) onderhoudskosten.

Een ander voordeel is dat woningen tegenwoordig energiezuinig worden gebouwd, waardoor je op termijn flink bespaart op energiekosten. Nog meer redenen weten om te kiezen voor nieuwbouw in Antwerpen? Wij hebben de belangrijkste redenen hieronder op een rijtje gezet!

Beter rendement

Investeren in nieuwbouw is een betere keuze dan kiezen voor bestaande bouw. Wanneer je op zoek bent naar een woning of appartement in Antwerpen dan is het zeker interessant om te kiezen voor nieuwbouw. Dit komt doordat de herverkoopwaarde een stuk hoger ligt dan bij een gerenoveerde woning.

Ook is de opbrengt meer doordat je minder onderhoudskosten hebt. Bij nieuwbouw hoef je je de eerste 10 á 15 jaar geen zorgen te maken over grote onvoorziene kosten voor reparatie of onderhoud.

Energiezuiniger

Een ander groot voordeel van nieuwbouw woningen is dat deze vaak een heel stuk energiezuiniger zijn dan bestaande (gerenoveerde) woningen. Doordat nieuwe woningen energiezuinig zijn zal dit een flinke energiebesparing opleveren. Door de jaren heen zal de keuze voor een energiezuinige nieuwbouwwoning een flinke besparing opleveren.

Keuze uit vele nieuwbouwprojecten

Huizen in Antwerpen zijn enorm in trek, daarom kan het vinden van een woning dat aan al jouw wensen en eisen voldoet in Antwerpen best lastig zijn. In de stad Antwerpen wordt regelmatig nieuw gebouwd. Bekijk daarom eens de website van Heylen Vastgoed, dé makelaar in Antwerpen, welke nieuwbouwprojecten er momenteel in de planning staan. Vaak is er genoeg keuze als het gaat om nieuwbouw woningen in Antwerpen.

Meer eigen inbreng

Vaak moeten nieuwbouwwoningen nog (gedeeltelijk) gebouwd worden, waardoor je meer eigen inbreng hebt over de indeling. Vaak heb je de keuze uit een aantal opties als het gaat om de indeling van de woning. Ook kan je nadat de woning is opgeleverd de ruimtes helemaal naar eigen smaak inrichten.

Denk bijvoorbeeld aan het laten plaatsen van een keuken en badkamer dat helemaal naar wens is. Bij bestaande woningen moet je het vaak doen met een keuken en/of badkamer dat niet helemaal jouw smaak is, maar slopen is ook weer zonde.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen