Wonen

Rare lucht in mijn huis, wat nu?

rare lucht in huis

Last van een rare lucht in huis? Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een vervelende geur in huis. Allereerst zou je te maken kunnen hebben met een vochtprobleem. Dit is het geval wanneer de luchtvochtigheid in huis veel te hoog is. Vergelijk het met de stank die een natte handdoek kan veroorzaken. 

Daarnaast kan een probleem met de riolering in huis ook zorgen voor een nare geur. Mogelijk zit de afvoer verstopt of werkt de ontluchtingspijp van je woning niet goed. Een derde potentiële oorzaak van een rare lucht is een lekkage rond een gasleiding.

In dat laatste geval is het van groot belang, dat deze lekkage op korte termijn hersteld wordt. Een loodgieter of rioleringsspecialist zijn hierbij de vakmannen die je bij dergelijke problemen kunt inschakelen.

Bron van een nare stank in je woning opsporen 

Een eerste stap in het achterhalen van de bron van een nare stank in huis, kan het laten uitvoeren van een stankdetectie zijn. Loodgieters beschikken over professionele hulpmiddelen, die hierbij goed van pas komen. 

Op basis van de gevonden oorzaak van de rare lucht in je huis, kan direct voor een oplossing gezorgd worden. Je kunt de oplossing zelf toepassen, of hier de hulp van een loodgieter voor inschakelen. 

Zelf op zoek naar de oorzaak van een nare geur 

Er zijn verschillende mogelijkheden om zelf op zoek te gaan naar de oorzaak van een nare lucht in huis. Je kunt bijvoorbeeld op verschillende plekken een luchtmeter plaatsen. De luchtmeter toont je welk percentage van welk type stof in de lucht hangt op verschillende plekken in huis. Vergelijk deze waarden met de standaarden, die je op internet kunt vinden.

Je kunt de bron van de nare stank op basis van deze vergelijking achterhalen door alle afvoerleidingen in huis nog eens na te lopen. Kijk daarbij of het water ergens moeizaam wegstroomt. Het kan duiden op een beginnende verstopping. 

Meer over wonen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen