Wonen

Nieuwe klok? Liever een wandklok of een kleine tafelklok?

wandklok

Ben je op zoek naar een nieuwe klok, dan kun kiezen uit vele soorten, maten en varianten. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere grote wandklok, een staande klok, een hangende klok, aan kleine tafelklokken of aan een traditionele koekoeksklok.

Twee klokken die momenteel erg populair zijn in Nederland, zijn grote wandklokken en kleine tafelklokken. Beide hebben hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. In dit artikel zetten we de laatstgenoemde twee soorten klokken naast elkaar en helpen we je een goede keuze te maken tussen een grote wandklok en een kleine tafelklok.

Een grote wandklok: voordelen & nadelen

Grote wandklokken, zoals een Riverdale klok, vallen in elke woonkamer, slaapkamer of keuken direct op. Door hun omvang springen ze meteen in het oog als je een ruimte binnenloopt. En dat is natuurlijk precies de bedoeling van dit type klok. Je ziet namelijk in één oogopslag hoe laat het is.

Zeker in woonkamers en kantoorruimtes is een groot formaat wandklok, zoals een klok van Riverdale, om die reden erg geschikt. Een ander voordeel van wandklokken met een groter formaat is  dat er veel keuze is aan soorten en modellen. Zo kun je kiezen voor standaard ronde wandklokken, vierkante exemplaren, stoere stationsklokken of een weer een andere variant.

Wil je de tijd snel kunnen aflezen, dan zijn digitale wandklokken de beste keuze. Houd je meer van klassiek en romantisch, ga dan voor een analoge klok in traditionele stijl. Echt nadelen hebben wandklokken niet: je mot er van houden of niet.

Kleine tafelklokken: voordelen & nadelen

Wil je een compactere, minder opvallende klok in je woonkamer? Kies dan voor een kleine tafelklok. Tafelklokken hebben als grote pluspunt dat ze lekker klein zijn en weinig ruimte in beslag nemen. Je zet ze gemakkelijk weg in de vensterbank, op een tafel of op de rand van een kast.

Fijn aan tafelklokken is dat deze beschikbaar zijn in allerlei prijsklassen. Wil je niet te veel besteden aan een klok, dan koop je een standaard digitale klok. Houd je meer van decoratieve klokken, dan is een luxe variant, zoals een pendule of een tafelklok met mooie versieringen een goede optie.

Een derde pluspunt van tafelklokken is de enorme keuze die je hebt. Of je nu van aluminium, hout, kunststof, rond, driehoekig of veelvormig houdt: het kan allemaal! Nadelig aan tafelklokken is wel dat je de tijd alleen kunt zien als je dicht bij de klok bent. Wil je de tijd direct op afstand kunnen zien, dan is een grote wandklok een slimmere keuze.

Meer over wonen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen