Wonen

Meer meubels voor je geld met deze tips

Bespaar geld bij de aanschaf van meubels

Het maken van verkeerde aankoopbeslissingen bij meubels heeft niet altijd te maken met de geringe tijd om te beslissen. Het is vooral belangrijk om vooraf te beschikken over de juiste informatie zodat je weet wat je nodig hebt. Lees verder, zodat je meer te weten komt over de dingen waar je op moet letten bij het kopen van meubels voor je huis.

Vergelijk de prijzen van meubels

Als je probeert de beste deal voor je meubels te vinden, ga dan op zoek naar meubelzaken die veel korting op meubels bieden. Veel meubelzaken bieden een geldteruggarantie. Als een meubelstuk wordt geretourneerd, kan het niet als nieuw worden verkocht. In plaats daarvan geven ze korting en verkopen ze het als tweedehands stuk.

Het is ook belangrijk dat je weet wat het retourbeleid en de garantie zijn voor elk meubelstuk dat je wilt kopen. Zelfs als je helemaal verliefd bent op het meubel, moet je weten welke opties je hebt als er problemen zijn. Als het een “as is” aankoop is, doe dan vooraf extra huiswerk om te weten of het meubelstuk het juiste is voor jou.

Gebruik het internet om de beste prijs te vinden voor je meubels. Door onderzoek te doen en de beste deal te vinden, kun je tot wel veertig procent besparen. Wanneer je de beste deal vindt, print je de advertentie uit en neem je deze mee naar je lokale meubelwinkel om te zien of de prijs overeenkomt met de advertentie. Dit bespaart je verzendkosten. Of bestel direct in een online meubelwinkel zoals Meubella.

Vergelijk de kussens en het comfort

Als je op zoek bent naar nieuwe meubels met kussens, probeer dan een meubel te vinden met stevige kussens en afneembare hoezen. Stevige kussens gaan veel langer mee dan zachtere. Als de kussens afneembare hoezen hebben, controleer dan of ze in de wasmachine kunnen worden gewassen. Je meubels zullen er veel langer goed uitzien als je de kussens eens in de zoveel tijd kunt wassen.

Stel bij de aankoop van bijvoorbeeld een bank ook vragen over de veren. Niet elke verkoper zal de kennis hebben die je zoekt; wees doortastend en vraag om hulp van iemand met de benodigde expertise. Door de bank te voelen en erop te drukken kun je vaststellen wat voor soort veren hij heeft. Het is voor het comfort vooral van belang dat ze van voor naar achter lopen.

Vergeet bij het winkelen voor meubels vooral niet om ook de kringloopwinkels af te gaan. Deze winkels hebben over het algemeen meubelstukken van goede kwaliteit voor een fractie van de normale verkoopprijs. Bovendien kun je in deze winkels serieus afdingen, wat je geld kan besparen. Bijkomend voordeel is dat sommige kringloopwinkels zelfs gratis levering aanbieden.

Meubels uitproberen!

Als je een bank koopt, zorg er dan voor dat je er minstens een paar minuten op gezeten hebt. Je wilt er absoluut zeker van zijn dat je je comfortabel voelt als je er op zit. De bank moet stevigheid geven en ondersteuning bieden zonder dat je lichaam er te diep in wegzakt. Een te zachte bank kan je rugpijn bezorgen.

Ook is het belangrijk om goed te letten op de garantie, zowel de duur als de dekking. Zo kan het zijn dat er op een bank met een garantie van een jaar alleen garantie zit op het frame. Terwijl er misschien op een andere sofa wel een garantie van vijf jaar op het frame, de veren en de kussens zit.

Nu kan je aan de slag

Wat vind je van de kennis die je net hebt opgedaan over de aankoop van meubels? Je hebt nu toch zeker het gevoel dat je jezelf wat tijd en geld kunt besparen bij het uitzoeken van nieuwe meubels. Meubelaankopen zijn vaak serieuze aankopen. Gebruik de kennis die je zojuist hebt opgedaan dan ook goed voordat je tot een definitieve aankoop overgaat.

Meer woontips?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen