Wonen

Meer mans met een droogloopmat!

Droogloopmat

In vrijwel elk huis zie je wel een droogloopmat. Logisch, want de voordelen van deze matten zijn echt legio. Overigens is een droogloopmat iets heel anders dan een schoonloopmat. Op deze plaats lees je echt alles over de droogloopmat en wat het verschil dan is met een schoonloopmat. 

De droogloopmat en de verschillen met een schoonloopmat

Kies je voor een droogloopmat, dan kies je voor een mat die doorgaans bij een ingang ligt; de ingang van een huis, winkel of een bedrijf. De mat is vooral bedoeld om de schoenen droog te lopen als je een huis of ander pand binnenwandelt. De deurmat heb je tegenwoordig in zo goed als alle soorten en maten. Je hebt verschillende lengtes en diktes en ook wat betreft het uiterlijk van deze onmisbare mat heb je veel te kiezen. Sterker nog; je kunt er zelfs voor kiezen een leuke tekst op de mat te laten maken. En heb je een bedrijf dan laat je natuurlijk een droogloopmat met het logo van jouw onderneming maken. Ook bijzonder leuk om weg te geven overigens, zo’n deurmat buiten

Je kunt elke deurmat prima personaliseren tegenwoordig

Tegenhanger van de droogloopmat is de schoonloopmat. Dat is toch wel een heel andere mat. Een schoonloopmat schraapt als het ware de schoenen aan de onderkant schoon, op het moment dat jij de schoenen op deze mat zet.  Dit heeft vooral te maken met de erg stugge polen op de schoonloopmat. Bovendien staan deze polen rechtop, hetgeen het wegschrapen van vuil onder de schoenen ene stuk gemakkelijker maakt. Zie hier; tussen de droogloopmat en de schoonloopmat bestaat nogal wat verschil. Overigens kun je tegenwoordig ook de schoonloopmat in tal van verschillende uitvoeringen krijgen en ook nu is het personaliseren van de mat prima mogelijk. 

De ruimte achter de mat blijft zo een stuk droger

Kies je voor een droogloopmat, dan krijg je de beschikking over een mat die veel vocht weet te absorberen bij bijvoorbeeld regen. Een gemiddelde droogloopmat is in staat om erg veel vocht op te nemen. Een gemiddelde mat kan zomaar tussen de zes en de acht liter vocht per vierkante meter opnemen. Droogloopmatten zijn zeer efficiënt. Kies je voor een droogloopmat, dan weet je zeker dat de ruimte achter de mat een stuk droger zal blijven.  Zo voorkom je al te veel vocht op de vloer en dat maakt weer dat je minder vaak hoeft schoon te maken. 

Zo wordt elke entree een stuk fraaier

Met een droogloopmat wordt het ook nog eens een stuk veiliger in een pand of huis. Je neemt geen regenwater mee naar binnen en zo komt er dus geen water op de vloer. En precies dat maakt de kans op uitglijden en glibberen een stuk kleiner. Tenslotte; een droogloopmat maakt elke entree ook gewoon een stuk mooier. Helemaal als je kiest voor een fraaie gepersonaliseerde deurmat.  Ook is het zo dat je met een droogloopmat iedereen een warmer welkom biedt. En ook dat is natuurlijk best veel waard!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen