Wonen

Maak jouw woning klaar voor een fijne en gezellige zomer

Interieur woning

De winter zit er weer op en het is weer de tijd dat het weer warmer wordt. De zomer is ook de tijd dat mensen weer meer actief worden: het is de tijd dat je wat vaker gaat barbecueën, dat er weer meer mensen op bezoek komen en dat je klaar moet zijn voor gezelligheid. In dit artikel bespreken we de tips voor een huis waarin gezelligheid en vreugde voorop staat.

Decoreer een gezellig huis

Als je een gezellig huis wilt, is het allereerst belangrijk om je huis gezellig te decoreren. Dat kun je bijvoorbeeld doen met sfeerverlichting, maar ook schilderijen zijn er erg voor geschikt. Met een wandklok kan je jouw muur al heel stijlvol maken. Wat een huis écht gezellig maakt zijn de foto’s van jouw geliefden. Het is altijd een manier om met elkaar aan de praat te raken als je bezoek hebt, bijvoorbeeld.

Maak je huis vol van muziek

Een gezellig huis heeft natuurlijk ook klank en muziek nodig. Het is tegenwoordig steeds populairder om een ‘surround’ systeem te hebben: een geluidsinstallatie waarvan de speakers rondom in de woonkamer en / of keuken worden opgehangen. Je kunt zo’n systeem aansturen via je telefoon en de mooiste muziek opzetten: van een wat melancholische Tsjaikovski tot het modernere Coldplay.

Zorg dat je veel planten in huis hebt

Een sfeervol en gezellig huis kan niet zonder de juiste planten. Niet alleen kun je denken aan planten in de vensterbank, maar ook aan bijvoorbeeld een cactus op de koffietafel in de woonkamer. Denk bij het aanschaffen van planten niet alleen aan de plantensoort, maar ook aan de bak waarin de planten staan: de plantenbakken brengen namelijk net zo’n sfeer als de planten zelf.

Maak een plek waar je gezellig kunt eten

Het is heerlijk om met bezoek lekker te eten. Niet alleen heb je daar de beste plek voor nodig in je huis, maar ook de juiste meubels. Bovendien is het makkelijk om verschillende vierkante eettafels te hebben die je met elkaar kunt verbinden. De mooiste gesprekken, gezellige ontmoetingen en de grappigste dijenkletsers heb je vaak aan eettafels met de beste etenswaren erop. Zorg er dus voor dat jouw bezoek kan genieten van een prachtige plek om te eten.

Een keuken met een thuisbar

Als jij jouw huis echt sfeervol wil maken voor je vrienden of eventueel ander bezoek, dan is het ook helemaal geen slecht idee om jouw keuken te voorzien van een gezellige thuisbar. Is het al wat later op de avond, dan kun jij de verlichting van je thuisbar aanzetten en kun je jouw bezoek een markante cocktail voorzetten: iets wat jouw bezoek zich nog vaak zal herinneren.

Haal de sfeer in huis

Voordat je daadwerkelijk begint aan de inrichting van je huis, is het misschien slim om een moodboard in huis te halen: daarop kan je al jouw ideeën schrijven en hou je uiteindelijk de leukste en meest sfeervolle opties over.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen