Wonen

Maak je huis weer zomerklaar met deze drie tips

zomerklaar maken huis

Wil je jouw huis zomerklaar maken? Zodra de zon langer begint te schijnen en de temperaturen aangenamer worden is het heerlijk om van je eigen huis in de tuin te genieten. Dat kan natuurlijk alleen als je tevreden bent met je huis en tuin. Dus geen metershoge brandnetels in de tuin of vieze buitenmuren vol met groene alg.

Op deze pagina geven we je dan ook graag drie tips om je huis weer zomerklaar te maken. Zo kunt u optimaal genieten van uw tuin, huis en de zomer! Benieuwd naar onze drie tips? Lees gauw verder op deze pagina.

#1 Zorg voor een nette tuin

Waarschijnlijk klinkt het logisch maar toch hebben veel mensen de tuin niet netjes. Maar een nette tuin zorgt voor meer rust waardoor je nog optimaler kan genieten. Je komt tenslotte toch ook beter tot rust in een opgeruimd huis? Waarom dan ook geen tuin die goed gesnoeid is en geen onkruid heeft?

Zorg er dus voor dat de tuin goed bloeit door middel van goede bemesting, genoeg water geven en goed snoeien. Want door planten en bomen goed te snoeien zorg je ervoor dat het mooi compact blijft. Hierdoor hebben ze beperkt water nodig en beperken ze andere niet met zonlicht.

 #2 Reinig je gevel

Als je eenmaal de tuin netjes hebt gemaakt is het ook van belang dat de gevel goed wordt schoonmaakt. Vaak van onderschatte waarde. Door met name de herfst- en winterperiode komt er veel alg en mos op de gevels. Je kunt gemakkelijk met gevelreinigers de gevel schoonmaken.

Dit zijn chemische reinigingsproducten die gemakkelijk toegepast kunnen worden. Je bent hiervoor geen hoge drukspuit nodig waarbij mos en groene alg door de lucht vliegt. Onder het mom kleine moeite groot plezier een uitermate aanrader.

 #3 Scheuren herstellen en baksteenreparatie

Naast het reinigen van de gevel kun je er ook voor kiezen om bakstenen te repareren. Door de herfst- en wintermaanden kunnen de bakstenen schilferen en afbrokkelen door de vorst. Tevens kan er door droogstand scheuren in de muren voorkomen. Wanneer je optimaal wilt genieten in de tuin zijn afgebrokkelde bakstenen en scheuren in de muur natuurlijk geen mooi gezicht.

Herstellen kan simpel gerealiseerd worden en is ook een echte aanrader. Tevens is het goed om te kijken naar oorzaken van scheuren in de muur. Na onderzoek kan er namelijk geconstateerd worden dat geveldelen niet meer goed zijn verankerd of het funderingssysteem verslechterd is.

Gelukkig kun je met spouwankers geveldelen weer achteraf verankeren en is tegenwoordig mogelijk om je fundering duurzaam te herstellen zonder graafwerkzaamheden van machines.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen