InterieurWonen

Kom erachter welke stijl bij jouw woning past

woningstijl

Welke woningstijl past bij jou? Veel mensen vinden het lastig om een keuze te maken in de stijl van hun woning. Vaak als 2 mensen samen gaan wonen, zie je hoe erg smaken kunnen verschillen. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om te kijken welke stijl bij jou past.

Het maken van een moodboard

Wanneer je samen gaat wonen en geen idee hebt welke woningstijl jullie willen, kan dit zorgen voor enige frustratie. Je zou er dan voor kunnen kiezen om ieder gescheiden van elkaar een moodboard te maken. Dit kun je doen door voorbeelden van wat jij mooi vindt uit een tijdschrift te knippen en op te plakken.

Je kunt het natuurlijk ook online doen. Wanneer beide moodboards klaar zijn kun je ze naast elkaar houden en zoeken naar eventuele overeenkomsten. 

De meubels in huis

Wanneer je het moodboard af hebt, heb je waarschijnlijk ook de keuze in meubels naar voor laten komen. Je weet nu van elkaar welke meubels jij of jullie mooi vinden. Nu kun je online of in de winkel gaan zoeken naar geschikte meubels voor jouw woning. Ga eens kijken wat jij of jullie echt mooi vinden. Hou er ook rekening mee dat bijvoorbeeld een stoel niet alleen mooi moet zijn, maar ook lekker moet zitten.

Ben je op zoek naar een leuke stoel? Kijk dan eens naar de by boo stoel

Kleuren voor jouw woningstijl

Met het zoeken naar een goede stijl voor jouw woning is de kleur natuurlijk ook niet te missen. Met het maken van een moodboard heb je waarschijnlijk ook jouw voorkeur laten zien voor de kleurtinten. Met de kleur van jouw woning laat je heel erg zien wat voor sfeer je wilt creëren. In  eerste plaats moet vaak de keuze gemaakt worden tussen donkere of lichte tinten. Daarna kan de keuze gemaakt worden voor de kleur van de vloer of muur.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Interieur