Wonen

Klussen die je kunt uitvoeren om je huis beter te kunnen verkopen

klussen

Ben je van plan om te verhuizen? Dan kun je je huis voor een betere prijs verkopen als je eerst nog wat renovatiewerkzaamheden en kleine klussen verricht. Niet elke verbouwing levert echter geld op. Het plaatsen van een nieuwe keuken voordat je je huis in de verkoop zet heeft niet zoveel zin.

Wat wel zin heeft is het repareren van zaken in en om het huis die kapot of defect zijn. Vaak grijpen potentiële kopers namelijk defecten aan om de vraagprijs naar beneden te krijgen. Welke klussen kun je uitvoeren om je huis beter verkoopbaar te maken?

De trap renoveren

Een trap wordt door de jaren heen veel belopen en is daarom aan slijtage onderhevig. Een nette trap geeft je huis een instapklare look. Is je trap versleten dan is dit een van de punten die snel en makkelijk kunt renoveren.

Wil je je trap opknappen dan heb je keuze uit een hoop mogelijkheden om dit te doen. Van een nieuw likje verf tot het plaatsen van overzettreden, er is veel mogelijk.

De CV-ketel vervangen

Heeft je huis een oude CV-ketel? Dan doe je er goed aan om deze te vervangen. In de meeste gevallen moet een cv-ketel vervangen worden na ongeveer 14 jaar. Onderdelen zoals de brander de boiler of de pakkingen kunnen kapot gaan na verloop van tijd en meestal heeft reparatie geen zin.

Laat je een nieuwe CV-ketel plaatsen dan kun je dit argument gebruiken om minder snel akkoord te gaan met een lager bod. Daarnaast kun je niet beschuldigt worden van verborgen gebreken op het moment dat de CV-ketel een paar dagen na de verkoop kapot gaat.

Voorzie je woning van dubbel glas

Beschikt je woning over een of meerdere etages met enkel glas dan is het een goed idee om dit te laten vervangen door dubbel glas. Dubbel glas is een groot pluspunt bij de verkoop. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een isolerende luchtspouw.

Koudestraling wordt door dubbel glas verminderd. Hierdoor isoleert dubbel glas beter dan enkel glas en zal je minder hoeven te stoken. Het gevolg is een lagere energiefactuur. Voor meer informatie kun je hier contact opnemen met een geschikte glaszetter.

Plaatsen van een opbouw

Door meer volume toe te voegen wordt een huis meer waard. Dat wil zeggen dat iedere vierkante meter die wordt bijgebouwd geld oplevert. Een huis met een schuin dak kan worden voorzien van een dakkapel. Op huizen met platte daken kan soms een hele verdieping worden bijgebouwd.

Ook een uitbouw of een serre zorgen voor extra vierkante meters. Denk je erover om in bepaalde klussen te investeren? Zorg dan dat je zelf ook nog kunt genieten van je investering.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen