Interieur

Welke meubelstijlen zijn er?

industriele meubels

Benieuwd welke meubelstijlen er zijn? Je wilt je interieur (opnieuw) inrichten of een andere interieurstijl kiezen. Lees dan nu snel verder. Wij vertellen je welke meubelstijlen het meest populair zijn.

Industriële stijl

De industriële stijl is ontstaan in New York. Oude fabrieken werden niet meer gebruikt en daarom werden deze oude fabrieken omgebouwd tot tijdelijke appartementen. Deze noemen we ook wel lofts.

Staal en zwart vormen samen een industriële look. Een industrieel interieur is robuust en ruimtelijk. Het heeft een rauwe stijl waarbij bakstenen, beton, steigerbuizen en metaal vaak nog zichtbaar zijn. Dit zijn de kenmerken van deze oude fabrieken. Daarnaast kun je het industriële ook in details zien, zoals een stoere fabriekslamp, leren bank of stalen eettafel. Kortom, meubels in industriele stijl.

Bij een industriële meubelstijl voeren de kleuren van de materialen de boventoon. Denk aan zwart staal, grijs beton of bruine bakstenen. De kleuren cognac bruin of groen zie je veel terug. Aardetinten mengen het interieur van deze stijl tot een mooi geheel.

industriele stijl

Engelse meubelstijlen

Wie weleens in Engeland is geweest herkent deze stijl. Een combinatie van gebloemd tapijt, gestreept behang, antiek, eiken en mahoniehout. De stijl is klassiek en elegant. Het is altijd sfeervol met elkaar gecombineerd. Daarnaast straalt het warmte en klasse uit. Het is nog steeds erg populair. Denk bijvoorbeeld aan de Chesterfield bank.

Een ander must-have item voor een Engelse look is houten meubilair. Het is meestal donker eiken hout zijn en met de hand gemaakt. Dit zorgt voor een antieke uitstraling. Voorbeelden om jouw woning in een Engels interieur te hullen:

  • kies in je eetkamer voor lange tafels voor meerdere personen;
  • vergeet in de keuken niet een kast of vitrine toe te voegen om je items te etaleren;
  • neem een salontafel waar je een theeservies kan plaatsen.

19e en 20e eeuw meubelen

Meubelstijlen in de 19e en 20e eeuw

In de negentiende eeuw werden huizen ingericht op een manier die we nu zouden omschrijven als kitscherig. Huizen waren tot aan de nok toe volgezet met meubels en prularia. Om de plantenbakken hingen vergulde kettingen en de gordijnen glooiden rond de ramen. De stoffen waren voorzien van kwasten, franjes en brede plooien.

De industriële stijl is ook een meubelstijl die in de 19e en 20e eeuw is ontstaan. Deze is gebaseerd op de fabrieksgebouwen in deze tijd.

Meerdere woonstijlen combineren

Hoewel het kiezen van een woonstijl voor eenheid zorgt, hoef je je natuurlijk niet bij één stijl te houden. Je kunt meerdere woonstijlen combineren, zolang er maar een idee achter zit. Het gaat om wat jij mooi vindt!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Interieur