Interieur

Tips en ideeën voor het interieur van jouw tuinkantoor

tuinkantoor

Een thuiskantoor is bekend, maar een tuinkantoor? Waar we een paar jaar geleden nog nauwelijks thuis werkten en zeker nog geen thuiskantoor hadden. Is thuiswerken nu niet meer weg te denken.

‘You either hate it or love it’.

Ben jij net als Mijn Interieurstylist een absolute fan van thuiswerken, dan is dit artikel voor jou! Want we weten nu dat je weet wat thuiswerken is, en je hebt wel eens gehoord van een thuiskantoor, maar weet je ook wat een tuinkantoor is? Lees snel verder om er achter te komen.

Wat is een tuinkantoor

Een tuinkantoor is zoals het woord zegt een kantoor in je tuin. Het is de ideale optie als je wel thuis wil werken, maar niet in huis wil of kan zitten. Binnenshuis werken terwijl je partner, kinderen of hond ook thuis zijn kan ervoor zorgen dat je jezelf moeilijk kunt concentreren en het lastig is om een online vergadering te houden.

Voor anderen geldt dat ze binnen gewoonweg niet voldoende ruimte hebben om comfortabel te werken. Heb je nog een beetje ruimte over in je tuin dan kun je een tuinkantoor (laten) bouwen. Je kunt deze ruimte inrichten als jouw thuiskantoor die je eventueel ook kan gebruiken als gastenverblijf, fitnessruimte of tweede zitkamer.

Waar moet je op letten bij plaatsen tuinkantoor

Voordat je met een hamer en spijkers aan de slag gaat om jouw eigen kantoor te bouwen is het goed om rekening te houden met een aantal factoren. Als je voor de bouw al rekening houdt met deze dingen kun je daarna optimaal genieten van je werkruimte. 

Ontwerp tuinkantoor

Zorg ervoor dat het ontwerp van je tuinkantoor aansluit op het ontwerp van je huis. Het is niet mooi als je een modern huis hebt en in de tuin een rustiek tuinhuisje hebt staan.

Plaats in de tuin

Houdt bij de plaatsing van het tuinkantoor rekening met de zon. Als je ervoor kiest om het kantoor zo te plaatsen dat de ramen op het zuiden zijn, is het een goed idee om ook zonwering overwegen.

Ruimte

Het spreekt voor zicht dat de ruimte die je hebt afhankelijk is van de ruimte die je over hebt in de tuin. Mocht je voldoende ruimte hebben dan is het de overweging waard om na te denken over multifunctioneel gebruik. Je kantoor kan bijvoorbeeld ook dienen als gastenkamer, fitnessruimte, sauna, en leeskamer.

Materiaal

Laat je goed inlichten over de mogelijke materialen. Sommige materialen hebben meer onderhoud nodig dan andere.

Ramen

We houden allemaal van natuurlijk licht, maar houdt er rekening mee dat te veel licht ervoor kan zorgen dat de ruimte warm wordt, en je het beeldscherm van de computer mogelijk niet goed kan zien. Denk ook na over hoeveel kastruimte je wil creëren, en dus hoeveel ‘echte’ wanden je nodig hebt.

Veiligheid

Houdt er rekening mee dat je jouw tuinkamer goed moet kunnen afsluiten om diefstal van jouw waardevolle werkspullen te voorkomen.

Vergunning

Je hebt waarschijnlijk een vergunning nodig om een tuinkantoor te plaatsen. Vraag hiervoor inlichtingen in bij je gemeente.

Tuin kantoor interieur

Als je goed nagedacht hebt over je tuinkantoor en die geheel naar jouw wensen hebt ingericht zal de ruimte je inspireren om te werken. Hoe comfortabeler, sfeervoller en uitnodigender je kantoor is, hoe meer tijd je er wil doorbrengen,  wat ongetwijfeld een positief effect heeft op je motivatie en productiviteit. Hier vind je een aantal tips om je tuinkantoor zo in te richten dat je er volledig op je gemak bent.

De verzameling of bibliotheek

Verzamel je boeken, kunst uit Afrika, badeendjes of iets anders, dan kun je ervoor kiezen om die mooie verzameling in je tuinkantoor te plaatsen. Hierdoor word je tijdens het werken omgeven door dingen die je mooi vindt en waar je jezelf prettig bij voelt.

Planten

Planten geven een elegante sfeer aan de ruimte. Naast het feit dat ze visueel aantrekkelijk zijn, blijkt uit onderzoek dat planten stress verminderen en de productiviteit en creativiteit verhogen. Vergeet alleen niet om ze van tijd tot tijd water te geven.

Eyecatchers

Voeg een aantal echte eyecatchers toe zoals een bijzondere klok, een kleurrijk kleed, een uniek kunstwerk of iets anders dat warmte en sfeer brengt.

De finishing touch voor jouw tuinkantoor interieur

Hoe meer van je eigen persoonlijkheid je in jouw tuinkantoor kunt inbrengen, hoe productiever en blijer je waarschijnlijk zult zijn. Daarnaast is het ook goed om na te denken over een aantal praktische zaken. Hier vind je nog een paar laatste tips om je tuinkantoor interieur persoonlijk en praktisch te maken:

  • Hang je favoriete kunst aan de muur, denk aan schilderijen, posters en wandkleden.
  • Kies voor mooie gordijnen of jaloezieën.
  • Maak naast functionele verlichting ook gebruik van sfeerverlichting.
  • Kies voor een bureau op wieltjes, zodat je het kantoor makkelijk anders kunt indelen als je hier zin in hebt.
  • Denk eens aan een staand bureau, dit is goed voor je houding en conditie.
  • Plaats een koelkastje en eventueel een koffiezetapparaat en waterkoker. Daardoor heb je alles bij de hand en hoef je niet telkens het huis binnen te lopen.
  • Overzichtelijke schappen creëren stijl, ruimte en een gevoel van rust.
  • Een hoge lamp voegt hoogte toe aan het interieur en is praktisch om te lezen en te studeren.

Kun je wel wat hulp gebruiken van een interieurspecialist? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Interieur