Interieur

Manieren om je interieur een industriële look te geven

industriële look

Ben je toe aan een nieuwe look om je interieur een industriële look te geven? Het kan in het begin nog lastig zijn om alles met elkaar te combineren en daarom geven wij je vijf manieren zodat je zelf aan de slag kunt. Een industriële sfeer is te herkennen aan eenvoud, licht en uitstraling. Je ontdekt niet al te veel poespas maar juist stoere meubels, zoals een mooie industriële eettafel of een stoer bankstel. Dit is dan ook een eerste manier om je interieur een industriële look te geven.

Robuuste materialen en mooie tinten

Een tweede manier om jouw interieur een industriële look te geven is door te werken met robuuste materialen. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte metalen binnendeur. Jouw woning krijg er meteen een oppepper van. Je kunt ook kiezen voor onbewerkt hout, oude balken, metaal of beton. Een derde manier is door mooie tinten met elkaar te combineren. Wat dacht je van een vaas vol gekleurde bloemen op een houten tafel? Of kies eens voor prachtige poedertinten als zachtroze en bruin. De standaardkleuren van industrieel zijn zwart, wit en grijs en daarom is het erg leuk om wat kleur toe te voegen.

Prachtige industriële verlichting

Het is natuurlijk ook belangrijk om jouw prachtige interieur te zien en daarom is de vierde manier om verschillende soorten verlichting toe te voegen. Kies voor een materiaal van metaal in de kleur zwart, wit of grijs en je maakt van jouw woning een echte eyecatcher. Als alternatief kun je ook verlichting met een koperkleur toevoegen. De verlichting zelf kun je in een unieke vorm aanschaffen. Wat dacht je van een open kast waar je een paar lichtpeertjes in zet. De onderkant kun je dan in het zwart, wit of grijs kopen om wat detail toe te voegen.
Tip: neem eens een kijkje in het assortiment van Industrieel In Huis. Zij hebben een ruim assortiment industriële meubels en verlichting!

Combineer alles in een moodboard

Tot slot is er een vijfde manier om je interieur een industriële look te geven. Het kan natuurlijk lastig zijn om bovenstaande manieren allemaal toe te passen. Daarom kun je ook eerst een moodboard maken zodat je voor jezelf op een rijtje hebt wat je precies wilt. Hierbij kun je werken met foto’s, kleuren of kleine tekeningen. Durf in ieder geval te mixen en te matchen. Je kunt per kamer een moodboard maken om het overzicht te bewaren. Zo zie je meteen of alles ook bij elkaar past om je interieur een industriële look te geven!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Interieur