Houtkachel

Houtkachel onder de veranda plaatsen? Lees deze tips!

houtkachel onder de veranda

Wil jij graag een houtkachel onder de veranda plaatsen en ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dan ben je hier aan het goede adres. Het is natuurlijk erg fijn om tijdens een frisse lenteavond of zomeravond nog buiten te kunnen zitten en met een warm vuurtje maak je het dan nog aangenaam voor jezelf. Niet alleen is het heerlijk warm, het is ook nog eens heel sfeervol en een toevoeging aan jouw tuininterieur. Je kunt op een aantal zaken letten wanneer je een houtkachel wilt aanschaffen en daarom lees je hier een aantal handige tips.
Tip: ga voor dé ideale houtkachel voor onder je veranda naar Woodburner.nl. Zij hebben een breed assortiment kleine houtkachels. Ideaal voor onder je veranda!

Welke houtkachel is geschikt?

De eerste tip wanneer je een houtkachel onder de veranda wilt plaatsen is dat eigenlijk alle nieuwe en moderne houtkachels geschikt zijn. Het enige waar je op moet letten is om te kijken naar wat voor soort veranda je hebt. Heb je er een waarbij de achterkant dicht is en waar de zijden open zijn? Of heb je er een waarbij de zijden ook dicht zijn? Het is namelijk belangrijk dat de houtkachel beschermd is tegen allerlei weersinvloeden. Het zou zonde zijn als jouw model al snel kapot gaat door regen, hagel of sneeuw. Koop daarom een goede houtkachel voor in de veranda.

Hoe installeer ik er een op mijn veranda?

Het is natuurlijk belangrijk dat het rookkanaal van een houtkachel op een veilige manier wordt geplaatst. Een tip die je kunt toepassen is door een dubbelwandig geïsoleerd rookkanaal te gebruiken. Maar let op! Gaat het door het dak, dan biedt het onvoldoende bescherming. Dit komt omdat het rookkanaal hoge temperaturen kan bereiken. Het kan zo gevaar leveren bij brandbare materialen, zoals het hout in het dak. Daarom is het belangrijk dat er genoeg afstand is tot dit brandgevoelig materiaal en dat het rookkanaal is afgeschermd met brandwerend materiaal.

Zo stook je veilig en verantwoord

Het is natuurlijk belangrijk dat je verantwoord stookt bij een houtkachel. Een tip om verantwoord te stoken is via de Zwitserse manier. Het voordeel hiervan is minder rookontwikkeling. Je start met het leggen van een paar blokken brandhout op de bodem en daar leg je kruislings een paar blokken bovenop. Dan leg je er een aantal aanmaakhoutjes op en eindig met kruislings gelegde aanmaakhoutjes. Bovenop leg je nog twee aanmaakhoutjes en je doet de luchttoevoer van de houtkachel helemaal open. Dan steek je de aanmaakhoutjes aan en laat je het deurtje op een kier. Zo geniet je optimaal!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.