Wonen

Hoe vind je de juiste stofzuigerzakken?

stofzuigerzakken

Wellicht is het jezelf ook wel eens overkomen, je staat in de plaatselijke supermarkt en bedenk jij je ineens: Oei, ik moet nog stofzuigerzakken hebben! Zonder na te denken loop je naar het huis, tuin en keukenschap om de stofzuigerzakken uit het schap te pakken waarvan je intuïtie zegt: Ja.. Ik gok dat ik deze moet hebben.

Eenmaal thuis aangekomen blijkt al snel dat je intuïtie het voor 99% goed had. Het merk en het typenummer kloppen als een bus. Helaas heb je je verkeken op het serienummer van je stofzuiger en heb jij net die ene andere zak- aansluiting op je stofzuiger zitten dan dat je in werkelijkheid gekocht hebt. Plan mislukt. En nu?

Heb ik een stofzuigerzak nodig? Zo ja, hoe vind ik de juiste?

Het veel voorkomende verhaal hierboven zorgt jaarlijks voor een verspilling van ‘verkeerd bestelde of gekochte stofzuigerzakken, en staan gelijk aan 236.000 potentiële zuigbeurten. Dus wat kun je doen om dit probleem te verhelpen? Of beter gezegd, hoe kun jij zorgen dat je altijd het juiste gereedschap in huis hebt? Daar weten wij wel wat op. Er zijn namelijk veel webwinkels die onderdelen of stofzuigerzakken leveren tegen een zachte prijs.

HEPA – Van nucleaire nuttigheid tot stofzuiger onderdeel

We hebben allemaal wel eens van een HEPA filter gehoord, maar weet je ook waar deze filters eigenlijk voor zijn en hoe ze gebruikt worden? HEPA filters zijn namelijk de krachtpatsers onder de luchtfilters en zijn destijds ontworpen om de lucht van nucleaire reactoren te filteren. Tegenwoordig vind je een HEPA filter in alle apparaten die een uitblaas mechanisme hebben zoals stofzuigers.

Een HEPA filters houd tot wel 6 maanden de schadelijke deeltjes en bacteriën tegen. Echter is het verstandig deze op zijn tijd te vervangen en daarnaast altijd te gaan voor een ISO gecertificeerde filter. Zo weet je zeker dat de lucht uit het kontje van je stofzuiger echt schoon is.

Waarom je stofzuiger stinkt

Hoewel ik natuurlijk niemand over een en dezelfde kam wil scheren, kunnen we met zekerheid stellen dat 45% van alle stofzuigers een vieze oude stofzak heeft waar al maanden niet naar om gekeken is. Dit heeft vaak te maken met het feit dat de meeste mensen niet stilstaan bij het feit dat de troep die je opzuigt vaak veel bacteriën bevat.

Je zuigt namelijk naast stof ook etensresten op, broodkruimels, een korreltje rijst van de curry van gisteren. Alles wat je opzuigt nestelt zich in de stofzuigerzak en wordt direct een broedplaats voor bacteriën en fijnstof dat je liever niet wilt inademen. Helaas is dit toch vaker het geval dan niet. Lees verder om te weten wat je daartegen kunt doen!

Maar ik heb een zakloze stofzuiger hoor!

Een zakloze stofzuiger, Niet alleen erg gebruiksvriendelijk, maar ook nog eens beter voor het milieu. het opvangreservoir van een zakloze zuiger wordt slechts één keer geproduceerd. Hierdoor is de Co2 voetafdruk logischerwijs lager dan dat van stofzuigers waarvan je de zak regelmatig moet vervangen.

HEPA – stofzuiger onderdeel dat levens redt.

Het kan zijn dat je misschien last hebt van Astma of wellicht ben je overgevoelig voor fijnstof.

Dan is een HEPA filter zeker geen overbodige luxe. Een HEPA filter is namelijk een compacte samengeperste filter gemaakt van microvezel. De vezels zorgen ervoor dat dit naast fijnstof zelfs nucleaire stofdeeltjes uit de lucht filtert. Een HEPA filter is namelijk ontwikkeld in koude oorlog om eventuele nucleair geladen stofdeeltjes veilig te kunnen opzuigen na een explosie!

Vergeet niet dat een HEPA filter in je stofzuiger iedere 4 tot 6 maanden vervangen moet worden. Want een verstopt filter zorgt ervoor dat je stofzuiger en de motor van je stofzuiger het minder lang volhouden. Ook is een stinkende stofzuiger een voorbode dat de HEPA filter vervangen dient te worden.

Meer over wonen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen