Wonen

Hierop letten bij het verkopen van je woning

verkopen woning

Voor sommige mensen kan het lastig zijn om hun woning voor een goede prijs te verkopen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de huidige woningmarkt op dat moment net niet helemaal prettig is. Daarnaast kan het natuurlijk ook gewoon pech zijn. Pech dat je de juiste koper niet tegenkomt.

Ook komt het geregeld voor dat mensen hun woning voor een te hoge prijs in de markt zetten. In dit geval wordt het inderdaad lastig om de woning snel te verkopen. Gelukkig kun je hier gemakkelijk iets aan doen. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar de woningen in jouw buurt, die wel verkocht worden.

Als je naar deze woningen kijkt, kun je er mogelijk wel iets van leren. Bovendien weet je direct of de door jou gehanteerde prijs wel goed in de huidige markt past. Naast de huidige prijs, zijn er nog een aantal dingen waar je goed op moet letten.

Kies een goede makelaar uit

Het is algemeen bekend dat veel makelaars als lui worden gezien. In veel gevallen is dit ook zo. Echter is dit natuurlijk niet bevorderlijk voor de goede verkoop van jouw woning. Allereerst is het dus van belang om met een goede makelaar in zee te gaan. Een goede makelaar kan je veel geld opleveren. Daarnaast kan een goede makelaar er ook voor zorgen dat de woning sneller verkocht wordt. Probeer dus in contact te komen met een goede makelaar.

Hij of zij, zal je helpen met het maken van de juiste foto’s. Het maken van de juiste foto’s is ontzettend belangrijk om de woning op een goede en een snelle manier te verkopen. Doordat je gebruik maakt van goede foto’s, zullen er meer mensen naar jouw woning komen om deze te bezichtigen. Als je meer bezichtigen krijgt is de kans groot dat de woning sneller verkocht wordt. 

Voorkom achterstallig onderhoud

Om jouw woning om een eerlijke manier te verkopen is het sinds een aantal jaar om verborgen gebreken te melden. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je weet dat er iets niet helemaal klopt aan jouw woning. Echter is het van belang om dit voor de verkoop van de woning te melden. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat de kopende partij er toch achter komt.

Als dit gebeurt heeft dit vervelende gevolgen. Zo kun je een schadeclaim om je oren krijgen. Daarnaast kan het zelfs zo ver gaan dat het bij de rechtbank terecht komt. Dit is voor beide partijen absoluut onwenselijk. Kortom, zorg ervoor dat je alle negatieve dingen van de woning meldt voordat je de woning daadwerkelijk verkoopt. 

Zorg dat de perceelsgrenzen kloppen

Naast dat het belangrijk is om eerlijk te zijn over de staat van de woning, moet je er ook voor zorgen dat de perceelsgrenzen kloppen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van de kadastrale kaart. Op deze kaart staan alle perceelsgrenzen in heel Nederland. Hierdoor weet je zeker dat je niet te veel, of juist te weinig, vierkante meters tuin verkoopt. 

Meer over wonen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen