Wonen

Gevel onderhouden? Drie tips bij gevelonderhoud!

gevel onderhouden

Wil je jouw gevel onderhouden? Dan ben je niet de enige. De meeste mensen willen graag dat de gevel van het huis er op en top uitziet, want het is het visitekaartje van je huis. Als je hem af en toe een kleine onderhoudsbeurt geeft, zal je zien dat het je uiteindelijk veel werk scheelt. In deze blog lees je tips voor hoe je je gevel kan onderhouden.

Hou het schoon

Er zijn veel verschillende soorten vuil die zich aan je muur kunnen hechten, sommige meer hardnekkig dan andere. Je gevel is natuurlijk het mooist als je dit vuil verwijdert, want dan is de ware kleur van je gevel zichtbaar. Voor wat makkelijker vuil kan je zelf aan de slag met een hogedrukspuit of een borstel en wat schuim. Het is niet aan te raden om hardnekkiger vuil zelf aan te pakken, want anders heb je kans op het beschadigen van je muur.

Wees er op tijd bij

Als je bepaalde problemen in een vroeg stadium verhelpt, kun je erger voorkomen. Als je bijvoorbeeld een kleine scheur ontdekt, is het verstandig deze meteen aan te pakken. Als je hier namelijk mee wacht, kan de scheur doorscheuren en een stuk groter worden. Dan heb je er alleen maar meer werk aan.

Ook is het verstandig om mossen en algen die zich aan je muur hechten zo snel mogelijk te verwijderen. Deze mossen en algen kunnen zich namelijk diep in het voegwerk van je muur nestelen. Wanneer het vocht in deze mossen en algen bevriest, zet het uit. Hierdoor kunnen scheuren in de muur ontstaan. Hierdoor kan oppervlakkig vuil op den duur zorgen voor inwendige schade.

Schakel hulp in

Soms heeft je gevel professioneel onderhoud nodig, hoe goed je er ook voor zorgt. Om hardnekkig vuil te laten verwijderen, kan je een gevelreinigingspecialist inschakelen. Mochten er meer structurele problemen zoals scheuren zijn, neem dan contact op met een professioneel gevelrenovatiebedrijf.

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen