Wonen

Boxspring kopen? Let op deze belangrijke punten!

boxspring kopen

Een boxspring kopen, of toch een ander bed, dat is de vraag. Het antwoord is in de meeste gevallen verre van duidelijk. Daarom leggen we in dit artikel leggen uit wanneer je juist wel of niet een boxspring bodem moet kopen.

Wat doet een boxspring?

Voorheen bestonden bedbodems uit in rijen geplaatste metalen spoelen op ijzeren banden die op hun plaats werden gehouden door een dikke draad. Maar het ontwerp had zo zijn gebreken. Al die metalen verbindingen genereerden een hoop geluid, en bovendien zakten de veren al snel door. Later werden de spoelen dichter bij elkaar geplaatst in houten frames en vervolgens met stof bedekt wat de functionaliteit verhoogde. Dit ontwerp kennen we nu als boxsprings, alhoewel de meeste nieuwe ontwerpen geen echte veren meer in hun constructie hebben.

De voordelen van een boxspring als bedbodem

  • Het biedt een stabiele basis voor het matras, minimaliseert doorzakken, vermindert slijtage en verlengt de levensduur van de matras.
  • Een lage instap voor het bed terwijl ook het matras van de vloer wordt houden.
  • Het voldoet aan de eisen van veel matras garanties die komen te vervallen als je het matras niet op een van de aanbevolen ondergronden gebruikt.
  • Een boxspring hoeft niet duur te zijn als je profiteert van een boxspring aanbieding

Heeft mijn matras een boxspring nodig?

De meeste nieuwe matrassen hebben niet per se een boxspring nodig. Maar als je nog steeds een ouder tweezijdig matras gebruikt, heb je een boxspring nodig voor optimale ondersteuning en comfort. Ook zijn er matrassen waarbij de garantie specifiek vereist dat er een boxspring bodem wordt gebruikt. Dus wanneer je toch van plan bent om binnenkort een nieuw matras te kopen, is het handig om meteen een boxspring te kopen. 

Wanneer heb ik geen boxspring nodig?

Je hebt geen boxspring nodig als je een modern eenzijdig matras hebt. Deze bevatten voldoende ondersteuning in het matras zelf. Ook matrassen die compatibel zijn met verstelbare bodems hebben geen boxspring nodig omdat het verstelbare onderstel zelf al ondersteuning biedt. 

Lage instap bij een boxspring

Zeker wanneer je de voorkeur geeft aan een laag bed biedt een boxspring voordelen. Het maakt het in- en uit bed stappen makkelijker, en het houdt je matras van de vloer zodat vuil en schimmels geen kans krijgen om het matras aan te tasten. Boxsprings in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Standaard opties zijn 23 cm hoog, maar er zijn ook lagere modellen.

Meer over wonen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen