Wonen

5 tips voor de beste internetverbinding in huis

beste internetverbinding

Je wilt verzekerd zijn van een snelle internetverbinding in huis. Het liefst ook in de tuin bij je woning! Welke stappen kun je zetten om de bestaande internetverbinding te verbeteren?

In dit artikel vind je vijf handige tips. Het is verstandig om te starten met een test van je huidige internetsnelheid. Online vind je diverse tools, die je hierbij kunnen helpen. Vaak weet je binnen een minuut wat je huidige internetsnelheid is.

Wil je besparen op je internet abonnement? Vergelijk via deze website alle internetproviders!

Tip 1: kijk nog eens naar je abonnement

Leg de gemeten internetsnelheid naast de snelheid die geboden wordt door je provider binnen je internetabonnement. Klopt dit? Zo nee, dan loont het om naar je router te kijken. Zeker wanneer je een eigen router gebruikt, kan het voorkomen dat deze niet krachtig genoeg is om het signaal vanuit de provider te verwerken. Vervang de router voor sneller internet

Tip 2: kies voor een 5 GHz-verbinding

Vaak heb je de keuze tussen een 2.4 GHz- en 5.0 GHz-verbinding op je router. De voorkeur gaat uit naar de 5 GHz-verbinding. Enig nadeel; niet alle slimme apparaten in huis zijn al klaar voor het gebruik van deze snelle verbinding. Zoek vooraf uit, welke gevolgen het schakelen tussen beide snelheden met zich meebrengt in de bediening van slimme apparatuur in huis. 

Tip 3: zoek naar een juiste plek voor je router

Zorg dat de router op een tactische plek in huis staat, zodat het bereik zo groot mogelijk is. Leg bijvoorbeeld een internetkabel van de meterkast naar de woonkamer en sluit de router aldaar aan. De kans is groot dat je nu in de hele woonkamer van snel internet profiteert. De meterkast is de meest logische, maar vaak niet de beste plek voor een router als je snel internet in huis wilt. 

Tip 4: ga voor een mesh-netwerk in huis

Om de internetsnelheid ook in andere ruimtes van je woning te verbeteren, kun je kiezen voor een mesh-netwerk. Zo’n netwerk werkt op basis van losse satellieten, die het netwerk door je woning kopiëren. Vaak werkt zo’n mesh-netwerk beter dan een losse WiFi-repeater. Het is afhankelijk van je wensen, welke van beide opties de beste is. Een WiFi-repeater is doorgaans voordeliger. 

Tip 5: kies voor een bekabelde verbinding

De meest logische tip om je internetsnelheid te verbeteren: kies voor een bekabelde verbinding op je laptop en game console! Soms is het netwerk in huis krachtig genoeg, maar beschikt je hardware niet over de benodigde drivers om de snelheid aan te kunnen. Hierdoor is je snelheid niet optimaal.  

Hulp nodig bij het aansluiten van jouw internetverbinding? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen