Wonen

4 redenen om te gaan wonen in Den Haag

wonen den haag

Heb je er al eens over nagedacht om te gaan wonen in Den Haag? Als je wilt gaan wonen in de Randstad gaat de gedachte al gauw naar Amsterdam. Want wie wil er nou niet in de bruisende hoofdstad wonen? Ook Rotterdam is erg populair, deze stad wordt tegenwoordig gezien als helemaal hip en trendy.

Maar Hagenezen weten wel beter. Den Haag is absoluut de leukste grote stad om te wonen in de Randstad. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Enige grote stad aan zee

Den Haag is de enige van de vier grote steden die aan zee ligt. Op een steenworp afstand van de binnenstad vind je het fraaie Noordzeestrand dat zich kilometers lang naar het noorden en het zuiden uitstrekt. Wat is er nou fijner dan ’s zomers de hitte van de stad te ontvluchten en lekker te genieten van een briesje en de zee op het strand?

De stad waar het écht gebeurt

Amsterdam mag dan gezien worden als de stad die helemaal hip en happening is, Den Haag is natuurlijk de stad waar het écht gebeurt. Het is namelijk de enige echte politieke hoofdstad van ons land. Alleen hier zie je Mark Rutte op zijn fiets naar het Torentje rijden. Ook is het in Den Haag een komen en gaan van (internationale) politici en andere belangrijke mensen.

Prima woonwijken

Den Haag biedt een grote verscheidenheid aan woonwijken. Er is werkelijk voor ieder wat wils. Van drukke en hippe wijken in de binnenstad tot rustige groene woonwijken wat verder van het centrum. Ook worden er continu nieuwe huizen bijgebouwd om te voldoen aan de stijgende vraag naar woningen. Den Haag, daar woon je simpelweg graag.

Goedkoper dan andere grote steden

Alhoewel Den Haag de op twee na grootste stad van ons land is, is het bij lange na niet de duurste stad om te wonen. Waar je voor een huurwoning in Amsterdam gemiddeld meer dan 23 euro per vierkante meter per maand betaalt, is dit in Den Haag slechts een kleine 16 euro. 

Toch blijft anno 2020 een betaalbare huurwoning vinden in Den Haag ontzettend moeilijk. Een platform dat je hierbij kan helpen is Huurstunt.nl. Als je hier een account aanmaakt kun je precies aangeven wat voor huurwoning je zoekt in de Hofstad.

Komt er dan een nieuwe beschikbaar, dan ben je de eerste die er bericht van krijgt. Verhuurders gebruiken Huurstunt namelijk ook om hun woningen te slijten. Op deze manier profiteren zowel verhuurders of woningzoekenden.

Meer over wonen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Wonen