Vloeren

Welke verschillende vloeren zijn er?

vloeren

Vloeren zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Het grote aanbod aan vloeren kan soms overweldigend zijn. Welke vloer past het best bij welke kamer in mijn huis? Wat zijn de voor- en nadelen? Als jij op zoek bent naar een vloer voor in je nieuwe huis is de keuze erg lastig omdat het aanbod zo groot is.

In dit artikel zal er daarom meer duidelijkheid worden gegeven over de eigenschappen en voor- en nadelen van allerlei verschillende soorten vloeren.

Houten vloer

De houten vloer is een van de populairste keuzes van de meeste huishoudens in Nederland. De houten vloeren van tegenwoordig worden voornamelijk gemaakt van eikenhout. Voor een authentieke uitstraling is dit de perfecte vloer. Elke plank is uniek, omdat alle planken uit natuurlijk hout zijn gevormd. 

Het voordeel van een houten vloer is dat de kwaliteit uitstekend is. Een houten vloer gaat dan ook erg lang mee. Een nadeel van zo’n natuurlijk product is dat het lastig is in de onderhoud. Een houten vloer is niet waterbestendig en kan slecht tegen temperatuurverschillen. Doordat het een natuurlijk product is, zal het product gaan werken. Dit betekent dat het bij bepaalde temperaturen kan krimpen of uitzetten. Een houten vloer is dus niet ideaal voor de keuken, maar voor een slaapkamer is het zeker een mooie optie

Vinyl

Vinyl vloeren creëren een echte houtlook maar zijn opgebouwd uit verschillende lagen van harde kunststof. Net zoals een houten vloer, gaat een vinyl vloer erg lang mee. Doordat vinyl geen natuurlijk product is, is het een stuk makkelijker in de onderhoud. Het is waterbestendig en de slijtage is nihil. Dit is fantastisch materiaal voor in de keuken of badkamer dus.

Een groot nadeel van vinyl vloeren is dat het verschil in kwaliteit enorm veel verschilt. Er bestaan hele dunne vinyl vloeren maar ook kwalitatief dikke. Bij de dunne vloeren kan het je overkomen dat er deuken of scheuren ontstaan zodra je met zware meubels gaat schuiven. 

Laminaat

Laminaat is tegenwoordig hartstikke populair in Nederland. Deze vloer kan de looks van een houten vloer nabootsen terwijl het is opgebouwd uit verschillende lagen kunststof. Laminaat is makkelijk in de onderhoud en een stuk goedkoper dan een echte houten vloer. Ook is deze vloer gemakkelijk te combineren met vloerverwarming en is het makkelijk te vervangen. 

Het nadeel dat bij deze vloer komt kijken, is dat het geluid minder goed wordt gedempt. Ook zijn beschadigingen moeilijk weg te werken. Laminaat moet dan ook eens in de zoveel tijd worden vervangen. 

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Vloeren