Vloeren

Wat zijn de voordelen van een verdiepingsvloer?

Verdiepingsvloeren wat zijn het?

Een verdiepingsvloer is ook gekend als een etagevloer of entresolvloer. Dit laatste betekent letterlijk: tussen-vloer. Inderdaad, het is een vloer die opgebouwd wordt tussen de vloer en een hoog plafond. Dit wordt vaak toegepast bij verbouwingen van industriële panden die tot een woning worden omgevormd. Een verdiepingsvloer biedt heel wat voordelen. In dit artikel lees je wat deze voordelen zijn en ook hoe jij thuis een etagevloer kunt laten installeren.

Verdiepingsvloeren bieden tal van voordelen

Het grote voordeel dat etagevloeren biedt is het uitbreiden van je vierkante meter woonruimte. De oppervlakte die jij laat overspannen met een entresolvloer gebruik je gewoon twee maal: een keer boven, een keer beneden. Om deze extra woonruimte te creëren hoef je dus geen extra kamer bij te bouwen. Je gebruikt de bestaande ruimte, maar dan voor 100% in plaats van half.

 

Een tweede voordeel van een etagevloer is dat hij de constructie van je woning niet wijzigt. Als je kamers bij bouwt, moet je misschien muren uitslaan, steunbalken steken en deuren plaatsen. Dit is niet het geval bij een entresol. Etagevloeren worden in het gebouw gemonteerd, zonder er verder aan te wijzigen. Dit brengt ook mee dat je het later eventueel terug kunt verwijderen zonder schade aan je bouwconstructie aan te brengen.

Voordelen verdiepingsvloer

Er zijn diverse omstandigheden waarbij je plots meer ruimte in je woning wilt. Denk bijvoorbeeld aan de uitbreiding van je gezin. Je installeert op je verdiepingsvloer een extra slaapkamer, een speelkamer voor de kinderen, een tv-hoek of een kantoorruimte. Of je begint met een hobby die extra ruimte vraagt: een schilder- of naaiatelier, een knutselkamer of een kamer om je grote verzameling kwijt te kunnen.

Begin er niet zelf aan, laat je tussenvloer aan ervaren professionals over!

Een tussenvloer is niet zomaar een extra plekje creëren. Neen, een tussenvloer moet meubelen dragen, er wordt in geleefd… met andere woorden, het moet voldoen aan de normen van de veiligheid. Een vloer van dit type bestaat uit verschillende elementen die aan elkaar moeten gemonteerd worden. Er moet gezorgd worden voor veilige trappen en railings. En de vloer moet aangepast zijn aan het leven op de vloer. Enkel een gerenommeerde bouwer van entresolvloeren kan dit voor jou veilig uitvoeren. Je krijgt de nodige certificaten om je woning goedgekeurd te krijgen. En je bent voor jaren zeker dat je veilig woont.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Vloeren