Vloeren

Wat is vloercoating en wat kun je ermee?

Vloercoating

Vloercoating is de toplaag die je over je bestaande vloer kunt aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat je vloer vele malen onderhoudsvriendelijker wordt doordat je het minder hoeft te reinigen. Maar ook zorgt het voor een strakke modern uitstraling. De prijzen hiervoor zijn uiteenlopend en afhankelijk van de staat waar jouw vloer nu in verkeerd. Ook bedrijven maken hier in een kantoorpand of showroom veel gebruik van.

De belangrijkste eigenschappen van vloercoating

Omdat we veel in kantoorruimtes een vloercoating zien zullen we daar de belangrijkste eigenschappen van doornemen. In de meeste kantoren en winkels liggen naadloze vloercoating vloeren die bestand zijn tegen chemicaliën. Dit zorgt er ook voor dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Meestal is de laagdikte maximaal 0,5 mm. De prijzen beginnen vanaf €24 per meter. Ze zijn leverbaar in maar liefst 3000 kleuren.

Mogelijkheden voor bedrijven

Waar wordt het voor gebruikt? Vloercoating wordt voornamelijk gebruikt in bedrijfsruimtes. Dit omdat bedrijven meestal een betonnen vloer hebben waar vlekken van bijvoorbeeld chemicaliën snel zichtbaar zijn. Dit is niet het geval bij gebruik van de juiste vloercoating. Daarnaast hecht vet, vuil en stof zich niet waardoor je minder onderhoud aan je vloer hebt. Ook is de vloer goed bestand tegen vocht. Het is een slijtvast materiaal wat jaren goed kan blijven.

De samenstelling van vloercoating

Het bestaat altijd voor 100% uit epoxy kunststof. Dit is een sterk materiaal en veel minder dik dan een gietvloer. In de meeste gevallen is de laag slechts 0,2 tot 0,5 mm dik. Het kan perfect afgewerkt opgeleverd worden op bijna iedere soort vloer. Of het nu gaat om een betonnen vloer of een bestaande kunststofvloer, deze toplaag gaat overal bovenop. Het grootste voordeel is dat de kosten van een toplaag vele malen lager zijn en dus honderden tot duizenden euro’s schelen in vergelijking met een nieuwe vloer.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Vloeren