Vloeren

Vloercoating aanbrengen op je oude betonvloer

vloercoating

Stoft jouw oude betonvloer ook zo enorm? Vertoont de garagevloer scheuren en zijn er lelijke vieze vlekken zichtbaar? Dan kan je betonnen vloer wel een opknapbeurt gebruiken. Of het nu gaat om een betonnen vloer in de garage van je woning of om de betonvloer van de werkplaats, met een vloercoating maak je van deze oude vloer weer een mooie nieuwe vloer, die gezien mag worden. 

Wat is een vloercoating

Bij de renovatie van een betonnen vloer wordt vaak eerst gedacht aan een impregneermiddel. Met dit product bescherm je inderdaad de vloer, maar blijft de vloer zijn lelijke grijze uitstraling behouden. Ook vlekken blijven zichtbaar. Bij een coating is dat niet het geval. Bij een vloercoating wordt er een vaste laag bovenop de bestaande vloer aangebracht. Dat terwijl een impregneermiddel juist in de vloer trekt en deze van binnenuit beschermd. Met de coating daarentegen creëer je juist een geheel nieuwe vloer.  

Hygiënisch en eenvoudig in onderhoud

De vloercoating zorgt voor een waterdichte vloer. De vloer wordt naadloos aangebracht en dat zorgt ervoor dat deze erg hygiënisch is. Het onderhoud is daardoor erg eenvoudig. Even stofvrij maken en een dweil erover is alles wat je hoeft te doen. Dankzij het naadloze karakter blijft er geen stof en vuil achter en is je vloer smetteloos schoon. Een lichtere vloercoating dient wat vaker gereinigd te worden dan een donkere kleur. 

Toepassingen van de coating

Met een vloercoating kun je een bestaande betonvloer netjes afwerken. Het zorgt ervoor dat je vloer netjes stofvrij is en geeft je vloer weer een mooie frisse uitstraling. De vloercoating kan gebruikt worden voor garagevloeren en vloeren van werkplaatsen, maar ook bedrijfsvloeren en zelfs vloeren van een magazijn of industriehal kunnen voorzien worden van een vloercoating. Doordat een vloercoating hoog belastbaar is, wordt deze ook vaak toegepast in parkeergarages. 

Extra’s en mogelijkheden

Vloercoatings zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Daarnaast kun je kiezen voor decoratieve instrooivlokken om de vloer een wat meer persoonlijkere touch te geven. Ben je bang dat de vloer te glad wordt? Dan kun je dat met een speciaal anti-slip product voor de coating voorkomen. De vloercoating is eenvoudig zelf aan te brengen. Je hebt enkel de juiste producten en materialen nodig. Deze zijn online verkrijgbaar. Uiteraard kun je een vloercoating ook laten aanbrengen door de vakman, wanneer je zelf twee linkerhanden hebt of gewoon geen tijd.  

Meer over vloeren?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Vloeren