Vloeren

Tips voor een nieuwe vloer

tips vloer

Op zoek naar tips voor een nieuwe vloer? Het uitkiezen van een nieuwe vloer is niet altijd even makkelijk. Welk soort materiaal vind je mooi? Welke kleur past goed bij de rest van je interieur? Welke vloer past goed bij de ruimte waar hij komt te liggen. Er is heel veel keuze waardoor het vaak moeilijk is om te bepalen welk soort vloer het beste bij jouw wensen past.

In dit artikel geven we je tips bij het uitzoeken van verschillende soorten vloeren.

Laminaat

Laminaat is verkrijgbaar in vele kleuren en patronen. Het is daarom een veelzijdige vloer die slijtvast is en relatief makkelijk te onderhouden is. Wel moet je bij een vloer van laminaat uitkijken met water. Gebruik je teveel water dan kan het kromtrekken.

Een ander voordeel van laminaat is dat de prijs-kwaliteitverhouding erg goed is. Laminaat is relatief goedkoop en gaat erg lang mee. Laminaat geeft je vloer een hout-look zonder dat je daarbij te maken krijgt met de kosten van een houten vloer.

Gietvloer

Een gietvloer is een vloer zonder naden met een moderne look. Ze passen goed in een industrieel interieur. Vooral de betonlook vloer is erg populair. Een groot voordeel van gietvloeren is dat je ze makkelijk kunt onderhouden. Vuil is makkelijk te verwijderen omdat er geen vuil tussen voegen of naden kan komen. Daarnaast is een gietvloer waterbestendig.

Een gietvloer is slechts enkele millimeters dik en kan op iedere bestaande vloer worden gegoten. Het aanbrengen van een gietvloer is een taak die secuur uitgevoerd moet worden. Het is daarom aan te raden een gietvloer te laten aanbrengen door een specialist. De experts van gietvloerprijzen.nl hebben jarenlange ervaring met het leggen van gietvloeren en geven je graag advies over de gietvloer.

Houten vloer

Een houten vloer ziet er prachtig uit en gaat tientallen jaren mee. Als een houten vloer begint te slijten kan deze worden opgeschuurd en opnieuw in de lak gezet. Daarna ziet de vloer er weer als nieuw uit en kan weer een groot aantal jaren mee. Door voor een andere kleur lak te kiezen krijgt de vloer een compleet nieuwe uitstraling.

Het nadeel van een houten vloer is dat deze niet watervast is. Als de vloer nat is geworden is het zaak de plek zo snel mogelijk goed droog te maken. Doe je dit niet en blijft de vloer nat, dan bestaat de kans dat deze gaat rotten.

Op zoek naar hulp bij het leggen van jouw nieuwe vloer? Neem dan contact op met een van onze vloerenspecialisten.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Vloeren