Vloeren

Tips en tricks voor het reinigen van je PVC vloer

pvc vloer reinigen

Heb je een PVC vloer in je huis en wil je zo lang mogelijk genieten van een schone vloer, dan is het slim om de vloer regelmatig te reinigen. Lees verder voor enkele tips en tricks omtrent het reinigen van je PVC vloer.

Waarom PVC vloer reinigen

Er zijn meerdere redenen te benoemen waarom je een PVC vloer regelmatig moet reinigen. Ten eerste verleng je de levensduur van de vloer waardoor je er vele malen langer van kunt genieten. Daarnaast blijft je vloer er na een goede reinigingsbeurt netjes en onderhouden uitzien. Je kunt bij AllesVoorUwVloer.nl alle producten kopen om je vloer schoon te maken en te onderhouden.

Stofzuigen

Een PVC vloer kan je gemakkelijk reinigen door middel van een stofzuiger aangezien de oppervlakte glad is. Zand en ander vuil dat mee komt van buiten kan een PVC vloer flink beschadigen. Je kunt ook een dweil gebruiken om de vloer schoon te maken. Een goede stofzuiger is ook een absolute must om je vloer stofvrij te krijgen.

Let erop dat je een goede stofzuiger hebt die de vloer niet beschadigd. Ben je zuinig op je vloer? Dan is een steelstofzuiger een slimme keuze. Een groot voordeel van steelstofzuiger is dat je niet steeds een zware stofzuiger achter je aan trekt over de vloer heen. Bekijk deze test om te bepalen welke steelstofzuiger voor jou de beste keuze is. 

Vermijd (overdosering van) schoonmaakmiddelen

Als je een PVC vloer wilt dweilen, zorg dan dat je bepaalde schoonmaakproducten vermijdt. Gebruik geen groene zeep of allesreiniger om te voorkomen dat de vloer strepen of doffe vlekken krijgt. Dergelijke schoonmaakmiddelen stimuleren tevens de aantasting van de beschermlaag van de vloer. Vermijd ook het gebruik van een stoomreiniger of de overdosering van reinigingsmiddelen. 

Vlekken direct verwijderen

Verwijder vlekken die goed zichtbaar zijn direct. Als je wacht met het schoonmaken van de PVC vloer tot de eerstvolgende reinigingsbeurt dan kan dit in de vloer trekken, zeker als de zon erop schijnt. 

Waarmee reinigen?

Een PVC vloer kan je het beste reinigen met slechts water en een microvezeldoek. Kies je toch voor een reinigingsmiddel, ga dan voor een middel zonder zeep, schoonmaakazijn of een speciale PVC vloer reiniger.

Overweeg je het reinigen van je PVC vloer maar heb je hier niet genoeg tijd voor, schakel dan een specialist in zodat je op professionele wijze geholpen wordt en kunt genieten van een schone en frisse vloer in huis.

Meer over vloeren?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Vloeren