Vloeren

Tapijt verwijderen

tapijt verwijderen

Professioneel tapijt verwijderen is een klus dat veel tijd en energie kost. Daarbij heb je nog verschil in hoe het tapijt verwijderd moet worden. Het kan namelijk zijn dat het tapijt is vastgelijmd en om dit te verwijderen is er veel spierkracht nodig. In dit artikel lees je meer over hoe je tapijt kan laten verwijderen.

Optie 1: Tapijt laten verwijderen

De beste en gelijk de makkelijkste optie is om het te laten doen door een vakkundige. Er zijn organisaties die deze klus veel vaker uitvoeren en hier de juiste materialen en tools voor hebben om het proces gemakkelijker en sneller te laten verlopen. Daarnaast heb je garantie dat het verwijderen van tapijt altijd goed verloopt. Ook is alles mogelijk, want de gehele oppervlakte kun je verwijderen.

Optie 2: Zelf doen

Zelf tapijt professioneel verwijderen is een enorme klus vol tijd, energie en handwerk. De tools die je nodig hebt om zelf deze klus te klaren zijn: een scherp stanleymes, schroevendraaier, mondkapje. Ook verschilt het per lijmsoort of je warm water moet gebruiken of afbijtmiddel. Bij witte lijm is dit warm water en bij bruin lijm is het afbijtmiddel.

De beste manier voor een klein oppervlakte is door lange stroken te snijden met het stanleymes. Wanneer deze stroken zijn los gesneden kun je ze daarna voorzichtig los te trekken. Wanneer het over een groot oppervlakte gaat kan je beter een machine huren die de stroken voorzichtig los trekt, dit zorgt voor minder verlies van energie en kracht.

Ga je dit klusje zelf doen dan word je vast gewaarschuwd, want velen die er zelf aan beginnen merken in de loop van de tijd dat het toch wel te veel werk is. Een mogelijkheid is dan om toch nog een organisatie in te schakelen. Benieuwd naar zo’n organisatie? Klik hier!

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Vloeren