EgaliserenVloeren

Steeds minder mensen kiezen voor traditionele vloerbedekking

vloer egaliseren

Een vloer egaliseren is pas iets van de laatste 30 jaar. Tot eind jaren 80 lag in veel huizen vloerbedekking van tapijt op de vloeren. Dat was zo ongeveer standaard. Vandaag de dag kiezen de meeste mensen voor een andere soort vloer. De belangrijkste redenen zijn dat een tapijtvloer snel slijt en vuil wordt. Daardoor moet je het tapijt eens in de paar jaar vervangen.

Als je voor een tapijtvloer kiest, dan is egaliseren vaak niet nodig. Het tapijt is immers flexibel van structuur, dus kleine oneffenheden worden hierdoor opgevangen, zeker als er ook ondertapijt wordt gebruikt. Maar als je voor een vloer van tegels, plavuizen of hout gaat dan is het zeker nodig om de vloer te egaliseren.

Moet de vloer altijd worden geëgaliseerd?

Als je voor een ‘harde’ vloer gaat dan is egaliseren vaak wel aan te raden. Ook al ziet de ondervloer er op het oog glad, dan nog zijn er in 99% van de  gevallen hoogteverschillen van soms wel een centimeter of meer of oneffenheden.

Die zie je nu misschien niet, maar ze zullen in negatieve zin opvallen als je je vloer eenmaal hebt laten leggen. En dan is het te laat om er nog iets aan te doen in de meeste gevallen. Voorkomen is dus echt de beste keuze, egaliseren kost misschien extra geld en tijd maar is zeer zeker aan te raden.

Zelf egaliseren of uitbesteden?

Zelf een vloer egaliseren kan wel, maar het is een klus die heel secuur moet gebeuren. Als je niet zo’n ervaren klusser bent dan is het misschien beter om het niet zelf te doen. Door het hele land vind je bedrijven die zeer ervaren zijn met het egaliseren van vloeren.

Het grote voordeel daarvan is dat je zeker weet dat de egalisatie professioneel gedaan wordt. Daarna kun je eventueel zelf de nieuwe vloer leggen of dit eveneens uitbesteden. Bedrijven die egaliseren, leggen doorgaans ook vloeren.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.