LaminaatVloeren

Welk laminaat past bij mij?

laminaat

Laminaat aanschaffen? Als je toe bent aan een nieuwe vloer wil je graag duidelijkheid over de verschillende eigenschappen en vraag je je misschien af wat het verschil is tussen visgraat laminaat en “normaal” laminaat? De manier van leggen. Visgraat laminaat komt aan zijn naam omdat de planken loodrecht op elkaar worden geplaatst in plaats van naast elkaar. Zo ontstaat het leuke visgraat effect.

Laminaat vloeren zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, zo vind je altijd wel eentje die in jouw interieur past!

Luxe voor iedereen

Een vloer doet veel voor de uitstraling van je huis. Laminaatvloeren zorgen voor een luxe en traditionele sfeer. Ze werden vroeger alleen gelegd in decadente herenhuizen, terwijl nu iedereen ervan kan genieten. Stijlvol én onderhoudsvriendelijk, wat wil je nog meer?

Voordelen visgraat laminaat

Dit soort vloer werd vroeger gezien als een luxeproduct en is gewoon heel erg mooi.

Je hebt meteen een hele nieuwe look wat ook je interieur een hele andere uitstraling geeft. Je kunt dus eenvoudig je vloer meer laten opvallen. Bovendien heb je alle voordelen van laminaat mee: krasbestendig, heeft geen groot onderhoud nodig, eenvoudig te leggen en schoon te maken, en het lijkt precies op echt hout.

Vloerverwarming is een optie

Dit vloermateriaal is chique en geschikt voor vloerverwarming, zodat je er in de koude maanden heerlijk knus en warm bij zit. Kies in dit geval ook een ondervloer uit die geschikt is voor vloerverwarming, en onderzoek welke garantie je kunt krijgen op jouw vloer naar keuze.

Hoe leg ik visgraat laminaat?

Dit kan nogal verschillen omdat het afhankelijk is van het merk en het product. De fold down techniek wordt veel gebruikt, evenals de angle-angle legwijze. De ondergrond waar de vloer op moet komen moet droog en vlak zijn. Is dit niet het geval, maak het dan eerst egaal met plamuur. Daarna begin je met de ondervloer. Laat het laminaat nog in de verpakken 2 dagen aclimatiseren. 

Goed voorbereid aan de slag

En dan is de tijd aangebroken om je laminaat daadwerkelijk te leggen! Maak eerst een startpunt, maak een begin met planken die je netjes op elkaar legt. Nu bepaal je de ligging van de planken door de starterspunten op de juiste plek neer te leggen. En kun je verder gaan uitbouwen. Kies je voor de Hongaarse punt? Vergeet dan niet om de uiteinden van de planken schuin af te snijden. Je kunt hierna genieten van je harde werk en een mooie vloer.

Toch niet zo’n klusjesman/vrouw?

Besteed je het leggen liever uit? Dat is geen probleem, er zijn talloze bedrijven die dit maar wat graag voor je doen. Neem de tijd om te vergelijken en kies de juiste vakman voor jouw klus. 

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Laminaat