EgaliserenVloeren

Gietvloer: je oude vloer opnieuw laten glanzen

Giervloer Hilversum

Ga je binnenkort verbouwen of heb je een huis gekocht waar veel aan moet gebeuren? In de meeste gevallen kiest men ervoor om eerst aan de slag te gaan met de grootste onderdelen van de woning. De muren, daken en natuurlijk vloeren. Er zijn een aantal manieren om een oude versleten vloer opnieuw te laten glanzen. Een van de populairste mogelijkheden op dit moment is de gietvloer. We leggen graag uit wat de mogelijkheden zijn bij het renoveren van een ondergrond met een kunststof gietvloer

Mogelijkheden bij vloerrenovatie

Er zijn diverse mogelijkheden voor het renoveren van een vloer. Allereerst moet de bestaande vloer in de meeste gevallen verwijderd worden. Wil je je oude vloer echt opnieuw laten glanzen? Kies er dan voor om een gietvloer aan te brengen. Een gietvloer kent vele voordelen en ziet er strak uit in een bedrijfspand maar ook in een particuliere woning. 

Voordelen

  • Duurzaam, lange levensduur
  • Hygiënisch, onderhoudsvriendelijk
  • Decoratief, alle kleuren

Nadelen:

  • Prijskaartje
  • Veel werk, complexe klus
  • Hogere investering dan houten vloeren

Een vloerrenovatie is bovendien gemakkelijk met een gietvloer. Zolang de ondergrond geheel egaal, schoon en stofvrij is dan kan de kunststof substantie van de gietvloer er overheen gegoten worden. Vaak maken woningeigenaren hierbij ook gebruik van vloerverwarming. In dat geval worden de vloerverwarmingsbuizen eerst aangebracht en wordt de kunststof gietvloer er vervolgens overheen gegoten.

Hoeveel kost een vloer renoveren?

De kosten voor het renoveren van de vloer kunnen flink uiteenlopen. Het hangt er vanaf welk type vloer je kiest, hoeveel vierkante meters er gerenoveerd worden en in hoeverre de ondergrond geschikt is voor het aanbrengen van de gietvloer. We kunnen je hierdoor geen eenduidig antwoord geven op deze vraag. Heb je een oude tegelvloer, laminaatvloer of visgraat vloer? Dan is het verstandig om deze eerst te verwijderen. Vloer weer laten glanzen

Gietvloer: offertes vergelijken

Vraag in ieder geval meerdere offertes op bij diverse bedrijven om er achter te komen waar je de beste prijs kunt krijgen. Let echter niet alleen op de prijs maar ook op de kwaliteit. Die kan namelijk ook flink uiteenlopen. Kijk naar de beoordelingen van de gietvloer specialist die je wilt inhuren. Voordat je het weet heb je een mooie gegoten vloer in huis waar je nog jarenlang van kan genieten.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Egaliseren