InterieurTrappenVloeren

Je oude trap in een nieuw jasje steken

Toptrap

Kan je oude trap wel eens een opknapbeurt gebruiken? Een trap renoveren of vervangen is een van de grootste klussen die bij een totale verbouwing komen kijken. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over het uiterlijk van de nieuwe trap die je wenst en de werkzaamheden die hierbij komen kijken. In sommige gevallen is het mogelijk om zelf aan de slag te gaan met het renoveren van een trap maar in de meeste gevallen is het aanbevolen om hiervoor een vakman zoals Toptrap.nl in te huren.

Trap vervangen of toch renoveren?

Bij een totale verbouwing is de trap of zijn de trappen vaak een van de eerste onderdelen waar naar gekeken wordt. Oude trappen die kraken zijn versleten of voldoen niet meer aan de moderne wensen. In dat geval kun je ervoor kiezen om de oude trap compleet te vervangen of een renovatie uit te laten voeren. Het mag geen verrassing zijn dat een traprenovatie een stuk voordeliger is dan een compleet nieuwe trap. In dit artikel gaan we daarom in op de mogelijkheden van het renoveren van een trap en de voordelen voor jou als woningeigenaar.

Nieuwe overzettreden plaatsen

Een traprenovatie wordt uitgevoerd door enkel de traptreden te vervangen. Vervangen van de oude treden zorgt ervoor dat de gehele trap een compleet nieuwe look krijgt zonder de indeling aan te passen. Er is dus geen ingrijpende klus voor je interieur nodig maar zorgt er toch voor dat het geheel er beter uitziet. Overzettreden kun je bestellen en zelf plaatsen of laat het complete plaatje door een vakman uitvoeren.

Traprenovatie

Kosten van een traprenovatie

Maar hoeveel kost dat dan horen we je denken. In het geval van een geheel nieuwe trap moet je rekening houden met een bedrag van meer dan € 10.000. Om de trap te renoveren denk je aan een bedrag rond de € 2000 – € 3000. Een behoorlijk verschil. Dit hangt wel van het materiaal af dat er gebruikt wordt. Een traprenovatie met pvc is bijvoorbeeld duurder dan een traprenovatie met hout.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Interieur