Vloeren

Houd hier rekening mee bij het kiezen van een vloer

vloer uitkiezen

Yes, je mag een nieuwe vloer uitkiezen! Dat kan best wel moeilijk zijn, omdat er tegenwoordig zoveel keuze is. Door alle keuze zie je soms door de bomen het bos niet meer. Om het toch een beetje leuk te houden, hebben we daarom een aantal factoren voor je op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een vloer. Lees snel verder.

Waar wordt de vloer gelegd?

Waar de vloer gelegd wordt is natuurlijk een belangrijke factor. Wanneer je deze in de keuken of in badkamer legt is het belangrijk dat de vloer waterbestendig is. Verder moet er ook rekening gehouden worden met de functie van de ruimte. Wordt het in een ruimte gelegd waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt? Bijvoorbeeld in de woonkamer of in de keuken waar veel geleefd wordt? Hier moet het namelijk wel bestand tegen zijn.

In een woning zal dit minder het geval zijn dan in een winkelpand of in een ziekenhuis. Bij dit soort locaties is het belangrijk dat het lang mee kan en hygi├źnisch is. Ook moet het gemakkelijk in gebruik zijn. Denk dus goed na over de eisen die je hebt bij het kiezen van een geschikte vloer.

Wie maken er gebruik van?

Misschien een gekke vraag, maar het is wel tevens een belangrijke vraag bij het kiezen van een geschikte vloer. Denk bijvoorbeeld eens aan kinderen. Kinderen maken vooral als ze nog erg jong zijn, de meeste tijd door op de vloer. Ze spelen er met speelgoed en laten regelmatig wat uit hun handen vallen. Het moet daarom wel tegen een stootje kunnen.

Ook kan er eten geknoeid worden, dus ook op het gebied van onderhoudsvriendelijkheid moet het gemakkelijk schoon te maken zijn. Naast kinderen, kan het hebben van dieren ook invloed hebben op het maken van je keuze. Dieren met scherpe nageltjes kunnen namelijk krasjes achterlaten. Kies daarom een type dat hiertegen bestemd is.

Goedkoop laminaat kan een geschikte keuze zijn wanneer je het belangrijk vindt dat de vloer betaalbaar is en lang mee kan. Gaat het lang mee? Dan is dat ook nog eens een duurzame keuze. We hopen hiermee de keuze voor een nieuwe vloer iets gemakkelijker te hebben gemaakt.

Meer over vloeren?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Vloeren