Vloeren

Een gietvloer in je woning: dit zijn de voordelen

gietvloer

Heb je net een nieuwe woning gekocht en is de vloer echt aan vervanging toe? Of misschien staat er een grote verbouwing op de planning en wil je graag de vloer aanpakken? Een nieuwe vloer kiezen lijkt misschien makkelijk, maar dit is in werkelijkheid niet het geval. Kies je voor laminaat, PVC of toch voor een gietvloer?

De gietvloer heeft niet alleen een prachtige uitstraling, maar is ook nog eens heel praktisch. In dit artikel vertellen we je meer over het verschil tussen een epoxy- en een PU vloer, en zetten we de belangrijkste voordelen van een gietvloer in je woning op een rij. 

Verschil tussen een PU gietvloer en een epoxyvloer

Zoals je misschien wel weet zijn er een aantal verschillende soorten gietvloeren. De twee bekendste soorten zijn epoxy en polyurethaan. Deze vloeren beschikken over een aantal verschillende eigenschappen.

  • Epoxyvloer

Een epoxyvloer is hard, ijzersterk en bestand tegen chemicaliën. Het is echter geen geschikte vloer voor in een woonhuis, maar epoxy is wel ideaal voor industriële omgevingen, zoals een werkplaats of magazijn. 

  • PU gietvloer

Een PU gietvloer wordt gemaakt van polyurethaan en is wel geschikt voor in woonhuizen. Polyurethaan is sterk, onderhoudsarm, waterdicht én comfortabel. Bovendien kiezen veel mensen voor een PU gietvloer vanwege de luxe uitstraling. 

Hygiënisch en makkelijk schoon te maken

De gietvloer is al een tijdje populair, en dat heeft een goede reden. Naast de mooie uitstraling biedt een PU gietvloer diverse praktische voordelen. Zo is de vloer bijvoorbeeld erg hygiënisch. Er zitten namelijk geen vervelende naden of kieren in de vloer. Hierdoor kan stof zich dus niet gemakkelijk ophopen; ideaal voor mensen met een allergie.

Bovendien stoot de PU gietvloer van Epoxywinkel.be stof en vuil af en is deze dus eenvoudig schoon te maken. De vloer reinigen doe je simpelweg met warm water en een dweil. Let op: gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen bij het reinigen van de vloer. Deze kunnen het design namelijk erg beschadigen. 

Een gietvloer in je woning is comfortabel

Maar een gietvloer in je woning is niet alleen hygiënisch en eenvoudig schoon te maken, de vloer voelt ook nog eens erg comfortabel aan. Hij oogt misschien een beetje koel, maar polyurethaan heeft een zacht karakter. De vloer is namelijk licht elastisch, zodat je er comfortabel overheen loopt (ook op blote voeten).

Bovendien zijn gietvloeren ideaal om te combineren met vloerverwarming. Aangezien het materiaal warmtegeleidend is, wordt de warmte van de verwarming optimaal verspreid en hoef je niet veel te stoken. Nooit meer koude voeten én besparen op stookkosten: wat wil je nog meer?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Vloeren