Vloeren

Een gietvloer in het hele huis

gietvloer

Er worden tegenwoordig steeds meer gietvloeren in een woning gebruikt. Dat wordt natuurlijk niet voor niets gedaan. De gietvloeren die tegenwoordig gebruikt worden hebben grote voordelen vergeleken met andere vloeren. In principe zou je een gietvloer gemakkelijk zelf aan kunnen brengen. Toch is het verstandig om daar niet aan te beginnen.

Je kunt een gietvloer beter door een vakman aan laten brengen, omdat je dan zeker weet dat het goed gebeurt. Laat je een gietvloer aanleggen dan krijg je er ook garantie op. Is er achteraf iets niet in orde dan kun je reclameren en je garantie daarvoor gebruiken. Een gietvloer kopen is niet iets wat je elk jaar wilt doen namelijk.

De voordelen van een gietvloer.

Een gietvloer kan over een bestaande vloer met vloerverwarming worden aangebracht. Wanneer er scheuren in de ondervloer zitten dan zul je, nadat de gietvloer daarop aangebracht is, niets meer zien. Een gietvloer is elastisch en zal daardoor de werking die er ontstaat door temperatuur verschillen gemakkelijk kunnen opvangen. Hij wordt naadloos gelegd en dat is gemakkelijk in een woning, omdat er dan geen drempels gebuikt hoeven te worden. De vloer voelt van zichzelf niet koud aan en dat is heerlijk voor een kinderkamer. Omdat hij elastisch zal speelgoed niet snel stuk gaan wanneer het op de vloer valt.

Het laten leggen van een gietvloer.

Voordat je de vloer laat leggen moet je de kleur van de vloer bepalen. Omdat er veel verschillende kleuren zijn, is er altijd wel een die geschikt is, zodat hij bij je interieur past. Heb je de kleur uitgezocht dan kun je het materiaal bestellen. De vakman kan vervolgens aan de slag gaan. Hij zal eerst alle ruimtes goed stofvrij maken en vervolgens het vloeibare materiaal in banen over de vloer verdelen. Hij zal daarna het materiaal gelijkmatig verdelen en na rollen met een prik rol. Daarna moet het materiaal drogen.

Het materiaal voor een gietvloer in een woning.

In een woning zal vooral polyurethaan gebruikt worden. Het is een veerkrachtig materiaal wat ook geschikt is voor een vloerverwarming. Kinderen zullen graag op een dergelijke warme elastische vloer spelen. De gietvloeren kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt, zijn stofvrij en waterdicht. Omdat ze ook geluid absorberend zijn, zullen er weinig geluiden vanuit de kinderkamer naar de woonkamer doordringen. Gietvloeren kunnen door het hele huis naadloos worden aangebracht, zodat ze gemakkelijk schoon te maken zijn.

Andere eigenschappen van een gietvloer.

Een gietvloer is ijzersterk en zal daardoor levenslang meegaan. Het is dus niet voor niets dat de gietvloeren de laatste jaren steeds meer aan populariteit hebben gewonnen. Gietvloeren werden door de jaren heen al lang gebruikt in fabriekshallen, kantoren en ontvangsthallen. In een ruimte waar gewerkt wordt met chemische stoffen zal eerder epoxy worden gebruikt in plaats van polyurethaan. Epoxy wordt niet gebruikt voor vloeren wanneer er een vloerverwarming aanwezig is. Kies een bedrijf zoals Van Hollandse Bodem, dan weet je dat je professioneel geholpen wordt en het juiste advies krijgt.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Vloeren