Vloeren

De veelzijdige vloer: een gietvloer met betonlook

gietvloer met betonlook

Een gietvloer met betonlook doet het zowel goed in een woning als in een kantoor. Met een gietvloer creëer je een open effect omdat alle ruimtes met elkaar worden verbonden. Hiermee bedoelen we dat overal dezelfde vloer ligt. Er zijn dus geen naden zichtbaar.

Naast het feit dat een gietvloer met betonlook zorgt voor een moderne uitstraling heeft de vloer nog meer voordelen. Deze bekijken we hieronder.

Duurzaam

Gietvloeren gaan lang mee. Het aanschaffen van een gietvloer is dus een keuze voor de lange termijn. Een gietvloer is zeer slijtvast en kan een hoge belasting aan. Dat maakt de vloer geschikt voor zowel woningen als industriële omgevingen. Een gietvloer kan een heel leven mee. Na vijf tot zeven jaar is het aan te raden om de toplaag te laten vervangen. Hierop kunnen na verloop van tijd krassen ontstaan. 

Eenvoudig schoon te houden

Een van de grote voordelen van een betonlook gietvloer is dat deze makkelijk schoon te houden is. Voor het schoonmaken van een gietvloer is regelmatig stofzuigen en dweilen voldoende. Zelfs hardnekkige vlekken kunnen makkelijk worden verwijderd van de vloer. Zwarte schoenstrepen kunnen een bron van ergernis vormen op gietvloeren.

Als deze er net op zitten zijn ze nog makkelijk te verwijderen met een natte poetsdoek. Het advies is om zwarte schoenstrepen zo snel mogelijk te verwijderen van de vloer. Zitten ze er langer? Gebruik dan een speciale reiniger voor gietvloeren.

gietvloer

Geschikt voor vloerverwarming

Een ander groot voordeel van een betonlook vloer is dat deze goed te combineren is met vloerverwarming. Omdat een gietvloer uit verschillende lagen bestaat geniet je met vloerverwarming van een optimale warmteverdeling. Hierdoor is het energieverbruik laag terwijl de warmteverdeling in het huis optimaal is. 

In alle kleuren leverbaar

Eigenlijk is een gietvloer in alle kleuren te verkrijgen. Daardoor kun je een vloer kiezen die perfect past bij de rest van je interieur. Een populaire kleur is de betonlook tint, maar het is ook mogelijk om een gietvloer in een andere egale kleur te kiezen.

Aardetinten worden ook veel gebruikt bij gietvloeren. Deze zijn warmer van aard dan grijstinten en betonlook tinten. Ook het mengen van verschillende kleuren is een mogelijkheid bij gietvloeren. Zo krijgt de vloer een levendige uitstraling door de kleurschakering die ontstaat.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Vloeren