Verhuizen-en-transport

Woningontruiming – een huis helemaal leeghalen

Soms kan het voorkomen dat er iets is gebeurd waardoor een huis leeg moet komen te staan. In dat geval moet een woning ontruimd worden, ook wel woningontruiming genoemd. Bij een woningontruiming wordt alles wat in een woning aanwezig is verwijderd. Het kan een appartement zijn maar ook een vrijstaand huis. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leeghalen van huizen. De redenen zijn vaak heel divers. Deze bedrijven zitten in vrijwel alle steden. De ontruiming wordt vaak gedaan door een professioneel verhuisbedrijf.

Woningontruiming omdat iemand is overleden

Er zijn veel verschillende redenen waarom om een huis leeg te halen. Sommige gevallen hebben spoed en andere gevallen zijn geplande ontruimingen. Het is mogelijk dat er iemand plotseling overlijdt. Daardoor komt het huis leeg te staan, er is geen reden om alle oude spullen te behouden. Vaak vragen familieleden een bedrijf die het huis leeg halen. Het is wel handig dat de familieleden vooraf bedenken wat er bewaard moet blijven en wat er weggegooid mag. Zo blijven waardevolle spullen en belangrijke herinneringen bewaard.

Woning ontruimen omdat je gaat emigreren

Als je besluit te emigreren naar een ander land, dan kan het zijn dat je je huis ontruimt. Je meubilair is niet meer nodig, en verhuist niet mee naar het buitenland. In zulk soort gevallen kan het beter zijn om je huis helemaal leeg te halen en al je spullen weg te doen. Zo kun je helemaal opnieuw starten aan een leven in een ander land.

Ontruiming van een huis door huurachterstand

Soms kan het voorkomen dat een huurder al een aantal maanden lang geen huur heeft betaald of dat er geen geld meer is om je hypotheek te betalen. Dan volgt een gedwongen ontruiming en moet het huis leeg worden gehaald. Vaak betekent dat dat de verhuurder, de gemeente of de eigenaar een organisatie moet gaan inschakelen om de woning te gaan ontruimen. Dit is vaak niet zo leuk, omdat de inboedel deel uit maakt van de invordering vanwege schulden en achterstand in de betalingen. 

De bewoner van de woning is plots weg

Het komt ook soms voor dat de eigenaar van een woning plotseling verdwijnt en helemaal niet meer terug komt. Na een onderzoek kiest politie er dan vaak voor kiezen dat het huis leeg wordt geruimd, als zij verwachten dat de persoon niet ineens weer op de stoep zal staan. De eigenaar van de woning kan het huis vervolgens laten ontruimen, waarna alle spullen worden geruimd.

Wat de oorzaak van de ontruiming ook is, er moet altijd gekeken worden welke spullen nog bruikbaar zijn en kunnen worden gedoneerd aan bijvoorbeeld een kringloopwinkel of dat het weg moet worden gegooid.

 

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.