Verhuizen-en-transport

Welke soorten verkeersregelaars zijn er?

Je kunt niet zomaar aan de slag als verkeersregelaar. Daar komt het een en ander bij kijken. Zo kun je denken aan een minimale leeftijd, specifieke opleiding, een aanstellingspas en bepaalde uitrusting. Er zijn verschillende soorten verkeersregelaars, die allemaal weer andere eisen en bevoegdheden met zich meebrengen.

In dit artikel lees je daar meer over. We gaan in op welke soorten verkeersregelaars er zijn en welke eisen daaraan verbonden zijn. Lijkt het je wat om als verkeersregelaar aan de slag te gaan? Kijk dan eens op binckwerk.nl voor vacatures en meer informatie. Lees snel verder om meer te weten te komen over de diverse soorten verkeersregelaars.

Verkeersbrigadiers

Veruit de meest basisfunctie in het vakgebied, is het werken als verkeersbrigadier. Dit wordt ook  wel een oversteekhulp genoemd. Als verkeersbrigadier regel je het verkeer op vaste plekken in een omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een school. Daar zorg je ervoor dat de kinderen veilig kunnen oversteken.

Al vanaf 10 jaar oud mag je als verkeersbrigadier aan de slag. Je kunt er niet geheel werken zonder diploma, omdat je een korte opleiding bij de politie volgt. Tijdens de opleiding doe je meer theoretische kennis op en pas je die toe in de praktijk.

Evenementenverkeersregelaars

Een tweede functie is evenementenverkeersregelaar. Bij deze functie werk je onder het toezicht van de politie en houd je je bezig met veilig verkeer omtrent evenementen. Vanaf een leeftijd van 16 jaar oud kun je beginnen. De gemeente regelt de aanstelling en instructie.

Na het volgen van de instructie kun je 1 jaar bevoegd aan de slag. De bevoegdheid die je na de instructie hebt gekregen, is dus niet geldig voor een evenement maar voor een langere periode. Na dat jaar moet je de instructie opnieuw volgen als je weer aan de slag wilt gaan.

Transportbegeleiders

Als transportbegeleider ben je vaak aan de slag met het veiligstellen van lange en bijzondere transporten in het verkeer. Het kan ook zijn dat het gaat om hoge of brede transporten. Vanaf 24 jaar oud kun je aan de slag en vaak is dat op zelfstandige basis. Dit is samen met de functie als beroepsverkeersregelaar een wat serieuzere en officiële functie. 

Beroepsverkeersregelaars

Ten vierde heb je nog de beroepsverkeersregelaars. Als beroepsverkeersregelaar ben je werkzaam bij tijdelijke verkeersmaatregelen. Je werkt hier net als bij de transportbegeleider vaak zelfstandig. Wel een verschil is de minimale leeftijd waarop je mag beginnen, bij een beroepsverkeersregelaar is dat 18 jaar oud.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.