VerhuizenVerhuizen-en-transport

Binnenkort verhuizen? Hier vind je tips die je kunnen helpen

verhuizen

Binnenkort verhuizen? Wanneer je gaat verhuizen kan dat een aardige klus zijn. Vaak is het meer werk dan je denkt. Het selecteren, inpakken, verhuizen, uitpakken en op de juiste plek zetten. In een regel kunnen we het omschrijven. In de werkelijkheid zijn het echter kantjes vol met stress en emoties.

Het is daarom beter om een aantal zaken uit handen te geven. Een verhuizing op maat zorgt hiervoor. We vertellen er graag meer over en ook hoe je het allemaal goed kunt plannen. 

Verhuisplannen! 

Of het nu noodgedwongen is of een vrijwillige keuze: verhuizen moet op een goede en georganiseerde manier gebeuren. Het is belangrijk om in eerste instantie te kijken wat er allemaal verhuisd moet worden en wat weg kan. Daarna moet je een inventarisatie maken van wat er allemaal verhuisd wordt en hoe je dit gaat organiseren.

Wie gaat alles inpakken? Wie heeft een verhuiswagen? Is er een traplift nodig? Hoeveel sterke mensen ken je? Het is vaak moeilijker dan je verwacht als je alles goed wilt organiseren. 

Selecteren

Start in de eerste plaats met het selecteren van alle spullen. Wat ga je niet meer meenemen? Kun je het nog verkopen of er iemand blij mee maken? Anders kan het naar de stort. Organiseer ook dit deel goed. Je zult zo geen spullen meenemen waar je toch niets mee gaat doen. Ook is het zo dat je nog volop tijd hebt om spullen te verkopen of weg te geven. Niet iedereen haalt alles direct op. 

Verhuisdozen halen 

Dan is het tijd om de verhuisdozen in te pakken. Demonteer ook alles wat je niet meer nodig hebt en zet het dichtbij de voordeur of in de garage. Het is dan mogelijk om het sneller en gemakkelijker in te pakken. Bewaar de schroefjes bij de meubels om ze niet kwijt te raken. Stop ze bijvoorbeeld in een plastic zakje en tape deze aan de bijbehorende meubels vast. 

De verhuisdag

Voor de verhuisdag is het belangrijk om alles goed te organiseren. Wanneer je een verhuisbedrijf hebt ingehuurd is het belangrijk om duidelijk te overleggen wat je van ze verwacht.

Wacht hier niet mee en doe dit allemaal op tijd. Zo kunnen ze het opnemen in de planning. Wanneer je ze alles laat inpakken komen ze een dag of wat eerder. Ook kunnen ze alles op locatie weer uitpakken of de dozen op de juiste plek zetten in de woning. Het is dan wel belangrijk dat dit goed op de dozen staat aangegeven. 

Uitpakken en genieten 

Als alles is verhuisd is het een kwestie van inrichten. Het is dan belangrijk om alles op de juiste plek te zetten. Kijk naar de verschillende opties en mogelijkheden om dit goed te doen. We weten dat er volop verschillende mogelijkheden zijn om alles goed te doen.

Het is vaak niet nodig om hier een planning voor te maken. Het is wel slim om de opties te bekijken voor je woning. Ben je niet zo goed in inrichten? Vraag dan een vriendin of vriend om je hierbij te helpen. Het is ook nog eens erg gezellig om het samen te doen.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Verhuizen