Veiligheidwerkkleding

Veilig klussen met de juiste werkkleding

werkkleding

Tijdens het klussen ontstaan er nog wel eens onveilige situaties, in zulke situaties is het belangrijk om zo goed mogelijke bescherming te dragen. Werkkleding  biedt een belangrijke bijdrage aan deze bescherming. Er zijn verschillende soorten werkkleding, denk bijvoorbeeld aan werkbroeken, werktruien en werkjassen.  

Onder klussen vallen verschillende soorten werkzaamheden, je kunt bijvoorbeeld denken aan het tillen van zware spullen, schilderen, slopen, vloeren leggen, zagen en ga zo maar door. Al deze werkzaamheden hebben één overeenkomst: het brengt risico’s met zich mee.

Lees snel verder om erachter te komen hoe jij je het beste kunt beschermen tegen risico’s tijdens het klussen.

Werkbroeken

Het dragen van een werkbroek raden wij bij het klussen zeker aan. Naast het gebruiksgemak en comfort van de werkbroek, is de veiligheid dat een werkbroek biedt natuurlijk het belangrijkst. Een goede werkbroek biedt bescherming aan het lichaam, bijvoorbeeld tegen scherpe voorwerpen en gevaarlijke stoffen, maar we hebben zelfs ook een zaagbroek.

Veel werkbroeken bieden kniebescherming. Dit kan bestaan uit: werkbroeken met kniebescherming verwerkt in de broek & werkbroeken met kniezakken om kniestukken in te plaatsen. Werkbroeken met kniebescherming zijn ideaal voor als je bijvoorbeeld aan de slag gaat met de vloer!

Bovenkleding

Per beroep en seizoen is het verschillend wat je draagt, als schilder is bijvoorbeeld het werken in een t-shirt of polo in de zomer natuurlijk erg fijn, maar bij het werken in een (koud) magazijn is het wellicht toch fijner om een werkvest of trui aan te hebben. Voor het werken in de winter hebben we verschillende werkjassen op voorraad, zo hebben we de wat langere werkjassen (parka’s), maar ook kortere werkjassen (pilot jacks).

Kortom, het is afhankelijk van je persoonlijke situatie of je een werkshirt, polo, werkjas, werktrui/vest of een overall wilt dragen. Let wel goed op de eigenschappen!

Veilig klussen doe je met werkkleding

 Ga je klussen? Neem geen risico en ga goed voorbereid aan de slag!  Naast de veiligheid klust dit ook veel fijner en comfortabeler, win-win dus.

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.