Tuin

Zelf een tuinscherm maken van hout

tuinscherm

Van plan een eigengemaakt tuinscherm te plaatsen in de tuin? Met een tuinscherm heb je meer privacy en zit je fijner in de tuin. Ga je er zelf een in elkaar zetten zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. 

Keuze is reuze 

Tuinschermen kun je van vele soorten hout of andere materialen maken. Denk aan zwarte schermen of Douglas tuinschermen. Het belangrijkste is dat je voor kwaliteit kiest. Het is de bedoeling dat je er nog jarenlang profijt van hebt. 

Douglas schutting 

Douglas hout past in elke tuin! Het hout heeft van nature een roze-achtige kleur die na verloop van tijd prachtig vergrijst door het weer. Door behandeling met douglas UV-olie kan dit voorkomen worden. Ook kan je dit houtsoort bestellen in verschillende soorten afwerkingen waardoor het helemaal jouw style krijgt.

Toch is het ook fijn van Douglas hout dat het een levensduur van gemiddeld 10 tot 15 jaar heeft, zonder onderhoud. Wel is het, net zoals de grenen houtsoort, hout dat kan gaan werken. Het kan dus gaan krimpen of uitzetten en daardoor kunnen er ook kleine scheurtjes ontstaan.

Daarnaast is Douglas een mooi alternatief voor eikenhout en grenenhout, vanwege de mooie uitstraling en de gunstige prijs.

Aan de slag

Wanneer je aan de slag gaat met het maken van een tuinscherm is het handig om na te gaan of uw buurman het ook wil. Dit scheelt kosten en beide partijen hebben er veel profijt van. Als laatste is het handig om goede doe het zelf tips te lezen op internet wanneer je zelf aan de slag gaat.

Zo is een tip dat de planken 5 cm boven de borders moeten zodat ze dan schoner blijven en een langere levensduur hebben. Als laatste lees je voldoende tips om de benodigde aantallen voor planken te berekenen. Want wat je echt niet wil is dat het proces stilstaat door te weinig planken. 

Meer over tuinieren?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin